Honey Highway fietsestafette door Schiedam, Vlaardingen en Maassluis

Een Vlaardingse wethouder in Schiedam, op de fiets nog wel. Daar wilde PopUpTv meer van weten! Sterker nog, onze camera fietste met de wethouder mee!

Wethouder Ruud van Harten van Vlaardingen fietste op 30 maart een gedeelte van de fietsestafette Honey Highway met leerlingen van basisscholen. Deborah Post nam het initiatief voor de Honey Highway, een duurzaam initiatief in een geïndustrialiseerde omgeving. De scholen en opvanglocaties van Un1ek ondersteunen haar initiatief van harte. Ze willen helpen haar inzet voor de natuur te verveelvoudigen door met de leerlingen bloemen te zaaien. Hiermee zorgen ze voor een natuurlijke leefomgeving voor de bijen, die met hun werk zorgen voor de totstandkoming van voedsel. Van maandag 30 maart t/m woensdag 1 april fietsen de leerlingen een estafette om het bloemenzaad van locatie naar locatie te fietsen.

Deborah bracht de eerste zakjes van buitenplaats Op Hodenpijl (Schipluiden) naar CBS Kethel in Schiedam, een groepje kinderen van CBS Kethel fietste naar 't Kompas in Holy, de kinderen van 't Kompas fietsten langs de Ark naar het Anker en zo gaat de reis door de rest van Vlaardingen via Maassluis weer terug naar Op Hodenpijl. Daar wordt het woensdag op de BIJenfarm in ontvangst genomen. Wethouder Ruud van Harten fietste mee vanaf basisschool Kethel, Lindeijerstraat 14 te Schiedam.

Interviews: Kelvin van den Berg
Camera: Dirk Klop
Montage: Kelvin van den Berg

Advertentie