Imaan Norris verlt over nominatie bibliotheek voor de beste bieb van Nederland

Imaan Norris te gast in het programma ZOS op zaterdag.
Van 1 tot en met 28 februari 2017 kan er gestemd worden op De beste bibliotheek van Nederland 2017.

In juli 2016 kreeg de Bibliotheek Schiedam van de vakjury van bibliotheekblad te horen dat zij is genomineerd voor de titel ‘Beste Bibliotheek van Nederland 2017’. In Nederland zijn er 156 bibliotheken. Hiervan worden er jaarlijks zes genomineerd. Dit jaar zijn naast onze Schiedamse Bibliotheek ook de Bibliotheek Alphen aan den Rijn (Rijn en Venen), de Bibliotheek Den Helder, de Bibliotheek Oosterhout (Theek 5), de Bibliotheek Wijchen en de Bibliotheek Winschoten op de shortlist geplaatst, om kans te maken op de titel ‘Beste Bibliotheek van Nederland’.

Er is een videoprofiel gemaakt waarin bekende en minder bekende Schiedammers vertellen waarom zo blij te zijn met hun bibliotheek. Ook zijn de genomineerde bibliotheken bezocht door ‘mystery guests’ die de instellingen beoordelen op de vijf criteria die de bibliotheekwet toekent aan het openbaar bibliotheekwerk, de bevindingen worden in Bibliotheekblad gepubliceerd. Wie deze titel in de wacht sleept, wordt bepaald door het oordeel van de vakjury en de hoeveelheid publieksstemmen.

Helpen jullie mee zo veel mogelijk stemmen binnen te halen zodat de Bibliotheek Schiedam de titel Beste Bibliotheek van Nederland 2017 in de wacht sleept? Er zijn stembussen door Schiedam verspreid om ook mensen die liever per biljet stemmen, hiertoe in de gelegenheid te stellen en vanaf 1 februari kan online gestemd worden.

Op https://www.debibliotheekschiedam.nl/thema/beste-bibliotheek-van-nederland is nog veel meer informatie over de nominatie van de Bibliotheek Schiedam te vinden en is na 1 februari een link naar het stemformulier te vinden.
Fragment uit het programma ZOS op zaterdag van 7 januari 2017.

Presentatie: John Weimar
Geluid: ZOS Radio
Camera: Rob van der Gaag
Regie: Natanja Rorije
Montage: Matthijs Rorije

Advertentie