Kroepoekfabriek Live afl1

De eerste uitzending van een nieuw live programma: Kroepoekfabriek Live. En we beginnen meteen goed met ook een live optreden van en interview met twee leden van de band Crowjane. Crowjane houdt aanstaande zaterdag een eenmalige reünieconcert in de Kroepoekfabriek.

De Kroepoekfabriek, gevestigd aan de Koningin Wilhelminahaven ZZ 2a in Vlaardingen is een poppodium, waar landelijke acts en regionale helden elkaar afwisselen. Van rock tot hiphop, van metal tot singer-songwriter en van dansavonden tot jamsessies; het muzikale aanbod van De Kroepoekfabriek is breed, zodat zoveel mogelijk muziekliefhebbers hier, voor een redelijke prijs, kunnen genieten van livemuziek.

Elke week komt er iemand van de Kroepoekfabriek live in de uitzending op PopUpTv vertellen over komende activiteiten. Donderdag 30 april bijt Erwin Mossel het spits af. Hij komt vertellen over de KF AllStars Peter de Vries. Dit evenement vindt op 3 juli plaats in de Kroepoekfabriek en daarvoor worden nog muzikanten gezocht.

Crowjane
Op zaterdag 2 mei bundelen de drie leden van het Vlaardings-Schiedamse powertrio Crowjane opnieuw de krachten voor een unieke reünie. Met haar typerende intense mix van rauwe southern rock en hoekige postpunk keert de band, vooralsnog eenmalig, terug op het podium.

Voor wie al wat langer in de regionale muziekscene meeloopt doet de naam Crowjane wellicht een belletje rinkelen. Tussen 2006 en 2009 speelde dit rocktrio op zo'n beetje elk muziekpodium in de regio, deed diverse radio-optredens en leverde twee goed ontvangen EP's af (Small Tragedies in 2006, Humano in 2008). Waarna de muzikale k(roep)oek op leek...

Maar niets is wat het lijkt, want een paar maanden geleden kroop het bloed weer waar het niet gaan kan. De mannen, om precies te zijn Corvin Keurhorst (zang/gitaar),
Sean Jeronimus (drums) en Rene den Toom (bas), moesten en zouden weer spelen. En met de typerende intense mix van rauwe southern rock en hoekige postpunk keert Crowjane zodoende (vooralsnog eenmalig) terug op het podium. Mis het dus niet; zaterdag 2 mei moet je in De KF zijn.

Vele muzikanten en muziekliefhebbers uit de regio zullen hem ongetwijfeld wel eens (of vaker) hebben zien spelen. Peter de Vries was een muzikant die vanaf de jaren '80 op vele podia en muziekcafé's voor entertainment heeft gezorgd. Naast gitarist was Peter vooral een fantastische zanger. Helaas is hij in 2007 veel te vroeg overleden. Peter is op 3 juli 1964 in Schiedam geboren en zou vrijdag 3 juli a.s. 51 zijn geworden. Een mooie dag om het repertoire dat hij speelde, nog eens op één avond met veel muzikanten uit de regio gezamenlijk ten gehore te brengen.

Muzikanten gezocht! Speel je mee?
De 'KF Allstars avond is een voortzetting van de coversessies uit muziekcafé de Hommel. Het idee hierbij is om een lijst met covers samen te stellen waarop muzikanten zich kunnen inschrijven. Via de facebook groep 'Muzikanten uit Vlaardingen e.o.' kun je een reactie plaatsen waarmee je je inschrijft op maximaal twee songs uit de lijst. Geef duidelijk aan welke songs het zijn en welk instrument – en of zang – je bespeelt. Je kunt je alleen inschrijven op de open plekken.

Om het wisselen van muzikanten zo vlot mogelijk te laten verlopen zorgen wij voor een complete backline (drumstel, gitaar- en basversterkers en toetsen), zodat je je instrument alleen maar hoeft in te pluggen. Initiatiefnemer is de Vlaardingse muzikant Erwin Mossel (The Daltons, Silver Pockets Full e.a.) Hij zal het overzicht van de nummer bijhouden en regelmatig de nieuwe aanmeldingen verwerken zodat alle muzikanten online up to date kunnen blijven.

De avond start om 20.30 uur en duurt uiterlijk tot 2.00 uur. De toegang is gratis. We rekenen op een goed gevulde lijst zodat we twee keer een pauze kunnen inlassen. Het doel is om er vooral met medemuzikanten een gezellige avond van te maken waarbij het publiek nog eens kan genieten van Peter's repertoire. Het niveau kan en mag variëren, als je je 'huiswerk' maar hebt gedaan. Heb je nog niet zoveel podiumervaring dan kan het zomaar zijn dat je met een doorgewinterde oud-muzikant van één van Peter's bands staat te spelen. Laat je horen en doe mee!

Muziek: Crowjane
Presentatie: Tjerk van den Ende
Camera: Wiebe Hoogeveen, Suzanne van Westen en Dirk Klop
Regie: Kelvin van den Berg
Geluid: Rob van der Gaag
Montage: Matthijs Rorije

Advertentie