Kroepoekfabriek Live met DJ Okkie en de band Meneer van Dalen

De tweede aflevering van het live programma op PopUpTv over en met poppodium de Kroepoekfabriek: Kroepoekfabriek Live.
Vandaag gaat het over de DJ workshops/DJ coaching van De KF. Al sinds de start van het poppodium geeft DJ Okkie deze workshops/lessen. In de PopUpTv studio staat de DJ-booth klaar voor DJ Okkie! En we hebben live muziek van de band Meneer van Dalen!

Over de workshops
Ook dit keer keert de zesdelige DJ workshop tijdens deze Kroepoek Academie terug. Onder begeleiding van de ervaren en altijd enthousiaste DJ Okkie maak je kennis met de belangrijkste DJ technieken. De eerste twee lessen worden de basistechnieken behandeld. Vervolgens ga je je meer verdiepen in het vak van DJ en breid je je kennis uit over de verschillende mogelijkheden, richtingen en stromingen. De laatste twee lessen gaan over het mixen van muzieksoorten en platen. Zo leer je onder andere welke tracks goed en welke niet goed bij elkaar passen en waarom. Ook ga je oefenen op soepele en vette overgangen van het ene nummer naar het andere en hoe je dit zo goed mogelijk op de maat kunt doen. DJ Okkie geeft hierbij steeds zijn beste 'tips & tricks'.... Dus, zit er een DJ in je, twijfel dan niet en geef je snel op!

DJ Okkie
Okkie Vijfvinkel is een zeer ervaren DJ: hij heeft gedraaid in Nighttown, WATT, Dolhuis Dordrecht, Lowlands, Eurosonic/Noorderslag, Rotown en natuurlijk De Kroepoekfabriek. Daarnaast is hij ook actief op Radio Rijnmond en teert hij inmiddels op maar liefst een dikke 20 jaar draai-ervaring.

Meneer van Dalen
Vrijdag 15 mei treden ze op in De Kroepoekfabriek met pure popsongs in je moerstaal. Met vernuftig in elkaar gestoken teksten laat Sophie Reekers je nog eens nadenken over dingen die je altijd als vanzelfsprekend beschouwde. Over dat vasthouden niet per se beter is dan loslaten. Over wat reisbrochures je nou eigenlijk over je bestemming vertellen. Over dat we op meer manieren op dieren blijken te lijken dan we denken.

Op de nieuwe EP 'Plastic Rozen' vervlechten Sophie's thema's zich naadloos met de uitgesponnen muzikale begeleiding, zonder dat het één het ander in de vingers snijdt.

Meneer van Dalen dompelt je onder in dromerige melodieën, om je vervolgens met tegendraadse ritmes door elkaar te schudden. Dat levert live even intieme als uitbundige momenten op. Na menig (kunst)festival en poppodium (Geen Daden Maar Woorden in de Rotterdamse Schouwburg, Paardcafé, de Melkweg, Lantaren Venster) te hebben aangedaan, is de band klaar om de rest van het Nederlands publiek in te pakken met hun pure poëzie in liedjesvorm.

Presentatie: Kelvin van den Berg
Camera: Dirk Klop, Wiebe Hoogeveen en Suzanne van Westen
Regie: Rob van der Gaag en Giorgio Plet
Montage: Matthijs Rorije

Advertentie