Kus je creativiteit wakker

Speciaal voor leerkrachten en directie van basisscholen organiseerde Mooi Werk (uit Schiedam) en KADE40 (uit Vlaardingen) op woensdag 30 september 2015 in de Stadsgehoorzaal Vlaardingen een seminar over creativiteit, 'Kus je creativiteit wakker!'.PopUpTv was erbij en dacht creatief mee...

De inspiratiemiddag startte met een korte lezing door gepassioneerd creatief denker en doener David van der Kooij over creativiteit in cultuur en onderwijs. Hij staat ook bekend onder de noemer Denken Om Een Hoekje, want daar gaat het om in deze tijd en in de toekomst. Het is hoog tijd dat ook binnen het onderwijs creatief denken en doen een vanzelfsprekende plek vindt in het curriculum.

Ook waren er diverse workshops te volgen van creativiteitsexperts vanuit verschillende kunstdisciplines (zoals beeldende kunst, letteren, muziek, fotografie en theater).
Deze inspiratiemiddag werd aangeboden binnen de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit, een vierjarig landelijk programma van het Fonds voor Cultuurparticipatie dat kunst en cultuuronderwijs een hoogwaardige plek in het onderwijs wil geven.

Interviews en camera: Matthijs Rorije
Montage: Eewout Rorije

Advertentie