Lancering Serious City Schiedam

Na het grote succes van vorig jaar, waarbij ruim € 24.000,- opgehaald werd voor Serious Request, gaat Serious City Schiedam zich nu ook inzetten voor lokale goede doelen. Vandaag was de lancering van de website http://seriouscityschiedam.nl/ aan de pers. Daarbij werd de eerste productie van PopUpTv voor Serious City Schiedam vertoond. PopUpTv gaat een hele reeks video's en live programma's maken voor Serious City Schiedam onder andere op Winterland Schiedam.
De opbrengsten worden verdeeld over The Next Generation (het goede doel van 3FM) en de geselecteerde lokale goede doelen Net Niet Genoeg, Elivia, 1-2-3 en Jarige Job. Wethouder Alexander van Steenderen heeft hiervoor in het bijzijn van vertegenwoordigers van deze organisaties de website www.seriouscityschiedam.nl gelanceerd.

Actiemaanden zijn september, oktober, november en december 2015. Op 24 december wordt in het Glazen Huis Winterland Schiedam bekend gemaakt hoeveel er opgehaald is. Het eerste initiatief voor een actie is al genomen. Op vrijdag 4 december 2015 vindt de tweede editie van Dance for Serious City Schiedam plaats in de foyer van het Theater aan de Schie. Naast acties kan er ook gedoneerd worden op bankrekeningnummer IBAN NL59ABNA0433118660 van Stichting Promotie Schiedam onder vermelding van Serious City Schiedam 2015.
De goede doelen

De lokale goede doelen zetten zich in voor de minder bedeelden van onze regio. Vaak zijn dit gezinnen die aangewezen zijn op de Voedselbank, kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren of gezinnen waarvoor de feestdagen geen feest zijn. Voor 2015 zijn de goede doelen: 3FM Serious Request The Next Generation, Stichting Net Niet Genoeg, Stichting 1-2-3, Stichting Elivia, Stichting Jarige Job.
The Next Generation

3FM Serious Request zet zich dit jaar in voor The next generation: jongeren zijn de stille slachtoffers van de oorlog. Een groot conflict berooft jongeren van scholing en toekomstperspectief. Zij moeten de kans krijgen om zich te ontwikkelen tot probleemoplossers, bouwers, verbeteraars, innovators en denkers. Zo kunnen ze straks een bijdrage leveren aan een betere toekomst voor het land, maar ook voor zichzelf. 3FM gaat er samen met het Rode Kruis alles aan doen om zoveel mogelijk van deze jongeren te helpen. Een gedeelte van de opbrengst van Serious City Schiedam gaat naar Serious Request.

Kijk op www.seriouscityschiedam.nl of www.facebook.com/seriouscityschiedam voor meer informatie.

Interviews en camera: Matthijs Rorije
Montage: Eewout Rorije

Advertentie