Mahmut Edem: ik ben benaderd door verschillende partijen

Mahmut Erdem, net terug van zijn vakantie in het buitenland is vandaag te gast in het live Tv-programma van PopUpTv: Onder Ogen.

Gaat hij nu wel of niet naar DENK? Hij zegt door verschillende partijen benaderd te zijn. Hij heeft in een Turkse krant wel uitgesproken naar DENK te gaan maar dit artikel klopt volgens hem niet.
Hier de vertaling (overigens zeker niet door Google-translate zoals Mahmut veronderstelde) van het interview met hem in de krant YeniVatanGazetesi.com

media http://www.yenivatangazetesi.com/mahmut-erdem-pvda-cizgisinden-sapti-denk-onemli-bir-parti
Mahmut Erdem, die een paar dagen geleden uit de Nederlandse Arbeiderspartij (PvdA) is gestapt, sprak met de New Vatan Radyo.  De Schiedamse wethouder (moet zijn raadslid. red.) Mahmut Erdem zegt in zijn toespraak: "Tienduizenden mensen, waaronder veel Nederlanders hebben hun lidmaatschap of partijschap van de PvdA opgezegd. Waarom? Omdat de PvdA op landelijk niveau haar koers gewijzigd heeft. De koers en de basisbeginselen zijn veranderd.”

De jonge politicus Mahmut Erdem verliet de PvdA en koos voor een evenwichtige partij van oprichters Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk. “Een partij die alle Nederlanders vertegenwoordigt: DENK. Ze werken eraan om de belangen van elke bevolkingsgroep (en niet alleen Turken en Marokkanen) te vertegenwoordigen en ze zijn hierin succesvol. In Nederland, waar ook de linkse partijen een stap naar rechts doen, is een partij als DENK nodig.”

Mahmut Erdem kwam in 1981 naar Nederland. Hij studeerde bouwtechniek bij de Haagse Hogeschool. Hij behaalde in 2006 zijn master in architectuur en bouwkunde (Academie van de bouwkunst) in Rotterdam. Hij heeft tot 2010 als ingenieur / architect bij diverse bedrijven gewerkt. In 2010 heeft hij zijn eigen bedrijf ME Bouw Advies opgericht. Hij deed 12 jaar vrijwilligerswerk voor maatschappelijke organisaties.

“Ik ben in 2013 bij de politiek in Schiedam gegaan. Ik was vooral actief op het gebied van duurzaamheid, ik heb de programma's georganiseerd en actief deelgenomen aan het PvdA-feest.” Hij nam deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Nederland in 2014. Hij werd als gemeenteraadslid van Schiedam gekozen. Hij voltooide zijn tweede universitaire studie in juli 2017. Mahmut geeft les aan ongeveer 70 studenten op de technische hogeschool. Op 13 augustus 2017 kondigde hij aan dat hij uit zijn PvdA partij ging stappen, waar hij zes jaar had gediend. Middels een persbericht op social media kondigde hij zijn ontslag aan. Voor de lokale verkiezingen die in 2018 in Nederland plaatsvinden, stelt hij zich kandidaat voor DENK. 

 

Advertentie