Marineschip de Vlaardingen voor Spring Foundation

Marineschip de Vlaardingen is vandaag afgemeerd in ... Vlaardingen! En dat ook nog voor een goed doel: de Spring Foundation. PopUpTv ging samen met oer-Vlaardinger Bas van Toor aan boord.

Spring Foundation Vlaardingen
Spring Foundation is een netwerkclub die tot doel heeft om de sociale armoede in Vlaardingen te bestrijden. Dat doen ze door het organiseren van allerlei activiteiten en projecten. Lekker concreet, met direct resultaat!
Spring Foundation kan niet bestaan zonder sponsors en hulp van anderen. De afgelopen jaren hebben ze met behulp van vele organisaties al mooie projecten kunnen realiseren. Heeft u idee├źn over activiteiten of wilt u een ori├źnterend gesprek over sponsoring? Via de website kunt u dit kenbaar maken: www.springfoundation-vlaardingen.nl.

Mijnenjager Zr.Ms. Vlaardingen
Het is binnen de marine een oude traditie om schepen te vernoemen naar steden. Grote steden geven hun naam aan grote schepen, zoals Zr. Ms. Rotterdam en Zr. Ms. Amsterdam. Mijnenjagers, en vroeger de mijnenvegers, worden veelal vernoemd naar middelgrote of kleine steden. Het embleem van de Zr.Ms. Vlaardingen is ontleend aan het gemeentewapen van Vlaardingen. Het toont een leeuw van keel (= rood).

Hoofdtaak
De hoofdtaak van mijnenjagers is het vrij houden van de zee, de kustwateren en de havenmondingen van explosieven. Daarnaast beschermen ze maritieme eenheden in een mijngevaarlijk gebied door mijnenbestrijdingsoperaties uit te voeren.

Neem een kijkje
De Zr.Ms. Vlaardingen ligt van 4 tot en met 6 juni in Vlaardingen. Op vrijdag 5 juni is het schip van 14.00 tot 17.00 uur 'open' voor publiek. U bent dan van harte welkom om een kijkje te nemen op de mijnenjager.

Advertentie