Natuurvriendelijke oevers aan de Swammerdamsingel

Oost wordt weer een stukje groener en duurzamer met de aanleg van circa 50 meter natuurvriendelijke oever langs de Swammerdamsingel. De bestaande oever is flauw afgegraven en hiermee krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert.

De natuurvriendelijke oever is een idee van Ronald Loch, dat is opgepakt en uitgewerkt door Devon Delsman (urban designer) en Joost Krop (initiatiefnemer van Buurtwerkplaats De Buren). Zij zijn allen buurtbewoners en worden in de uitvoering bijgestaan door aannemersbedrijf Blijdorp.

Over het onderhoud van de oever zijn afspraken gemaakt tussen de gemeente Schiedam en de vrijwilligers van de buurtwerkplaats. Zij dragen samen zorg voor de monitoring en verzorging; wat bewoners zelf kunnen, doen zij zelf en wat niet door bewoners uitvoerbaar is, pakt de gemeente op. De afspraken zijn vastgelegd in een Wijkdeal. Deze werd vandaag, 15 september om 11.30 uur, officieel gesloten in het bijzijn van wethouder Jeroen Ooijevaar.

Onder Ogen is het nieuws- en actualiteitenprogramma van PopUpTv en de Stadsomroep Schiedam.
Elke zaterdag vanaf 9:00 uur LIVE vanuit de Tv-studio Broersveld.

Heeft u tips voor ons programma of vragen voor onze gasten, geef het dan aan ons door!

Kijk mee of kom langs! Onze studio is gevestigd aan het Broersveld 31 in winkelcentrum de Nieuwe Passage in Schiedam centrum. Parkeren kan in de parkeergarage Nieuwe Passage, het eerste uur is gratis.

popuptv.nl/onder-ogen

Advertentie