Nieuwe val van Ooievaarsbrug Schiedam binnengevaren

Jan van Steenbergen, schipper van binnenvaart schip MS Sial, heeft voor de tweede keer een brugdeel van een Schiedamse brug vervoerd met de MS Sial in opdracht van constructiebedrijf Hillebrand BV.

Vandaag is namelijk de nieuwe val van de Ooievaarsbrug meegenomen, nadat hij eerst in 2013 de opgeknapte brugdelen van de Proveniersbrug al teruggebracht had.
Deze val ligt momenteel klaar om op vrijdag 18 november geplaatst te gaan worden. De werknemers van Dura Vermeer zijn druk bezig met de voorbereidingen voor dit belangrijk onderdeel van de renovatie van deze brug.

Rond 08:00 vrijdagochtend zal begonnen worden het brugdeel naar de Ooievaarsbrug te vervoeren vanaf de buitenhaven waar de schipper momenteel aangemeerd is. Naar verwachting zal de tocht ongeveer vijf kwartier duren en kan begonnen met het daadwerkelijk plaatsen van de val.

Rob klom aan boord van de MS Sial en sprak met Jan van Steenbergen over deze speciale vaart en bekeek de voorbereidingen die getroffen worden voor het plaatsen van dit belangrijke brugdeel.

Interviews en camera: Rob van de Gaag
Montage: Eewout Rorije

Voor meer reportages:
http://www.popuptv.nl

Advertentie