Nieuws: 250ste Schoolpein14 in Schiedam geopend

Schiedam - Woensdag 1 juni was het feest op het schoolplein van basisschool De Poldervaart. Wethouder Nathalie Gouweleeuw (Jeugd & Sport) en Niels Meijer (directeur Cruyff Foundation) namen Schiedams 14e Schoolplein14 officieel in gebruik. Dit gebeurde met de onthulling van het 14-regelbord. Een feestje met een gouden randje, omdat dit ook het 250ste Schoolplein14 is.

De leerlingen van De Poldervaart en de naastgelegen Gelinckschool – dat ook een Schoolplein14 heeft – maakten er een feestelijke en sportieve ochtend van. Samen met de sportcoaches van StreetRulez gingen zij op ontdekkingstocht naar de sport- en spelmogelijk­heden die de coatings bieden.

Meer bewegen en samen spelen

“Ik vind het super dat al 14 Schiedamse scholen voor een Schoolplein14 hebben gekozen. Zo worden kinderen extra uitgedaagd en gestimuleerd om met elkaar te sporten. Ze leren ook dingen als samen spelen, samenwerken en respect hebben voor elkaar”, zegt Nathalie Gouweleeuw (Jeugd & Sport). “Hierbij mogen de kinderen uit het speciaal onderwijs niet vergeten worden. Juist voor hen is een Schoolplein14 erg belangrijk. Hierdoor kunnen zij in hun veilige en vertrouwde omgeving (meer) bewegen en samen spelen.”

Kom maar op!

De opening van het schoolplein past perfect in de Schiedam beweeg- en sportzomer 2016. Onder de titel ‘Kom maar op!’ laat de gemeente deze zomer zien wat vele Schiedammers en Schiedamse organisaties organiseren en wat er allemaal kan op beweeg- en sportgebied. Schoolplein14 is één van die mogelijkheden.

250ste Schoolplein 14

Schoolplein14 is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation. Het plein van De Poldervaart is het 250ste Schoolplein14. Speciaal ter ere hiervan ontwikkelde de Cruyff Foundation de spellenbox. Een houten box die de kinderen mee kunnen nemen als zij op het plein gaan spelen. In de box zitten spelkaarten waarop beschreven staat welke spellen ze op de coatings kunnen doen. Directeur van de Foundation, Niels Meijer, reikte de eerste spellenbox uit aan Deacon Jansen van De Poldervaart en Mariska Schriemer van de Gelinckschool. “Wij zijn er ontzettend trots op dat wij in vier jaar tijd 250 scholen hebben kunnen voorzien van een Schoolplein14. Er zijn echter bijna 7000 basisscholen in Nederland. Als het aan de Cruyff Foundation ligt, heeft straks iedere basisschool een Schoolplein14”, aldus Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation.

Advertentie