Nieuws: Bouw Taanbrug Schiedam gestart

Het gaat er nu toch echt van komen: Schiedam krijgt er een brug bij: de Taanbrug over de Lange Haven. De bouwhekken zijn al geplaatst.

Er worden eerst funderingspalen aangebracht, volgens dezelfde methode die werd toegepast bij het kadeherstel van de Lange Haven. De fundering voor de Taanbrug zal half april klaar zijn.

Zie ook: https://popuptv.nl/video/bouw-taanbrug-gaat-van-start

Begin mei wordt de brug gemonteerd. Dat zal tot eind juni duren en in de tussentijd kunnen er stremmingen zijn voor de scheepvaart op de Lange Haven; de kans daarop is eind juni het grootst. Volgens een gemeentewoordvoerder is het op dit moment nog niet duidelijk of er gedurende twee doordeweekse dagen in het geheel geen scheepvaart mogelijk is of dat er in bloktijden toch doorvaart geregeld kan worden.

De aannemer is Jansen Venneboer, gespecialiseerd in waterbouw en gevestigd in Wijhe in Overijssel. Het bedrijf is onderdeel van Spie Nederland.

De bouw van de Taanbrug maakt deel uit van het project Lange Haven Plus, dat ook het kadeherstel en de herinrichting van de Lange Haven omvatte. Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. heeft hieraan financieel bijgedragen. Burgemeester en wethouders van Schiedam hebben inmiddels de omgevingsvergunning voor de Taanbrug verleend. De brug heet zo omdat ze in het verlengde ligt van de Taansteeg tussen de Hoogstraat en de Lange Haven. Om de hoek van de Taansteeg is chocolaterie De Bonte Koe gevestigd. Aan de overkant van de Lange Haven is er geen directe verbinding met Schiedam-West. Iets terug loopt de Keetsteeg naar de Westvest en iets verderop loopt de Branderssteeg naar de Kippenbrug.

Verslag van Stan Dorst
Voice-over Rob van der Gaag

Advertentie