Nieuws: burgemeester vertelt over onderzoek dood verdachte beroving

Burgemeester Cor Lamers van Schiedam heeft vanavond een korte verklaring afgelegd over de dood van de verdachte in het Beatrixpark. PopUpTv was bij dit gesprek. Onze partner Media Tv filmde op de plaats delict.

Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels verklaart dat de van beroving verdachte man, die door de politie in het Beatrixpark werd neergeschoten, ongewapend was.

Het OM: "De man die maandagavond in het Schiedamse Prinses Beatrixpark overleed na te zijn neergeschoten door een agent, is een 21-jarige man uit Capelle aan den IJssel. De Rijksrecherche is onder leiding van een Rotterdamse officier van justitie een onderzoek begonnen naar het incident.

De man werd maandagavond rond een uur of 8 neergeschoten door een agent. Die was, met collega’s, naar het park gegaan na een melding van een beroving. Een man gaf telefonisch door beroofd te zijn en daarbij zou op hem ook zijn geschoten. Het signalement dat in de melding van de berover werd gegeven, leek op de man met wie de politie in het park geconfronteerd werd, en die uiteindelijk door de agent werd neergeschoten. Bij hem is geen wapen gevonden.

De agent die heeft geschoten, heeft dinsdag een verklaring afgelegd. De Rijksrecherche stelt, zoals te doen gebruikelijk na handelingen door de politie waarbij ernstig letsel is, een onderzoek in. Dinsdag is de hele dag technisch onderzoek verricht in het park. Onder andere is een 3D-scan gemaakt van de situatie en is gezocht naar voorwerpen die te maken zouden kunnen hebben met het incident. Ook zijn een aantal getuigen gehoord.

Het OM hoopt het onderzoek zo snel mogelijk af te ronden, in het belang van de nabestaanden van de man, als ook in het belang van de politieman."

Camera: Rob van der Gaag
Beelden Beatrixpark: Media Tv Video Duivestein

Advertentie