Nieuws: Burgernet dat zijn de oren en ogen van de wijk

Eerder deze week werd de 125.000stte deelnemer aan Burgernet gefeliciteerd. Het aantal deelnemers is ook in Schiedam flink toegenomen. Onder de nieuwe deelnemers is een aantal 'veiligheidspakketten' verloot die door Burgemeester Lamers en Gerard Mouwen, de projectleider van Burgernet vandaag worden uitgereikt.

Zie hier de reportage van de 125.000ste Burgernet deelnemer: https://popuptv.nl/pop-up-tube/nieuws-125-000-ste-deelnemer-burgernet

Over Burgernet

Burgernet wordt ingezet bij bijvoorbeeld diefstal of inbraak, een beroving, doorrijden na een aanrijding en bij vermiste personen. Als u deelnemer bent, ontvangt u een spraak- of sms-bericht van de politiemeldkamer met het verzoek in uw buurt uit te kijken naar een persoon of voertuig. Op deze wijze bent u betrokken bij de veiligheid in uw eigen leefomgeving. Er is ook een app, die u kunt installeren op uw smartphone.

Heeft u informatie, dan kunt u tijdens een actie rechtstreeks bellen met de meldkamer via het gratis Burgernetnummer 0800-0011. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord.

Interviews: John Weimar
Camera: Rob van der Gaag
Montage: Eewout Rorije

 

Advertentie