Nieuws: De bibliotheek Schiedam 1 jaar in de Korenbeurs

Het is vandaag, maandag 6 juni 2016, precies een jaar geleden dat de Bibliotheek in de Korenbeurs voor het eerst haar deuren opende. PopUpTv sprak met Imaan Norris van de Bieb en Jessica Vlietland van Vol-Koren.

De bieb is trots: "Het eerste jaar hebben ruim 173.000 mensen de Bibliotheek in de korenbeurs bezocht. Ter vergelijking: in de Bibliotheek aan het Stadserf kwamen jaarlijks 98.000 mensen over de vloer."

"Lezen, leren, informeren, ontmoeting en debat zijn de nieuwe kerntaken van de bibliotheek, zoals beschreven in de Nieuwe Bibliotheekwet, die in 2014 is aangenomen. De verhuizing naar de Korenbeurs heeft de mogelijkheden geboden om aan al deze kerntaken invulling te geven.

Naast de collectie die hier beschikbaar is, is er nog heel veel meer te vinden en beleven. Zo zijn er doorlopend exposities, vele goed gebruikte werkplekken, computer en printers, zalen voor activiteiten en verhuur, het Taal+ Loket, de moestuin, en nog veel meer. Horeca-partner Vol-koren zorgt voor koffie en huisgemaakte producten met ingrediƫnten uit deze moestuin die vrijwillig wordt onderhouden door Tuinpassie-Schiedam die ook andere vrijwilligers begeleid.

Ook zijn er vele activiteiten (geweest) die veelal in samenwerking met Schiedamse partners worden georganiseerd. Enkele voorbeelden; de openingsweken, de taalmarkt, de vakantieactiviteiten voor kinderen, muziek in de bibliotheek, het wekelijks voorlezen op woensdag, Shakespeare colleges in samenwerking met stadsgezelschap De Stokerij, cursussen en spreekuren om digitale vaardigheden bij te spijkeren, lezingen over uiteenlopende onderwerpen. En natuurlijk houdt dat allemaal niet op na het eerst jaar. Bekijk de agenda op www.debibliotheekschiedam.nl om te ontdekken wat er de komende tijd allemaal te doen is.

Interviews en montage: Sharon Markx
Camera::Storm Philippo

 

Advertentie