Nieuws: De Midden-Delfland Dagen komen er aan

De Midden-Delfland Dagen staan op losbarsten. Het weekeinde van 18 en 19 juni staat het Midden-Delflandgebied bol van activiteiten, van Ackerdijkse polder tot Zuidbuurt, van Schiedam tot Zwethzone. Centraal staat dit jaar de verbinding stad-land, maar ook de verbindende rol van cultuur, historie, recreatie, streekmarkten en streekproducten.

Koos Karssen, sinds half april voorzitter van de organiserende Midden-Delfland Vereniging, opent zaterdag 18 juni om 10.30 uur de Midden-Delfland Dagen, samen met burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland.

Burgemeesters van de partij
De opening vindt plaats op de grasgroene, door schapen bijgehouden ijsbaan van IJsclub Vlietland in Schipluiden. De huidige burgemeester van Delft, Bas Verkerk, is aanwezig, net als de aanstaande burgemeester van Delft, Marja van Bijsterveldt, en andere bestuurders uit de regio. Ook hoogheemraad Hans Middendorp is erbij. Dat je vanuit het Midden-Delflandgebied alle kanten op kunt, zullen zij laten zien. Of beter gezegd laten horen, want zij zullen ‘eigen’ teams van hardlopers wegschieten richting hun gemeenten.

Midden-Delfland Dagen openingslied
Voor de hardlopers vertrekken zal een gelegenheidskoor het speciaal geschreven MDD-openingslied over groen naast de steden ten gehore brengen. Daarvoor is geoefend onder leiding van ervaren musici Boudewijn en Marlies Ruigrok (o.a Kwekers in de kunst, Dario Fo). Zien zingen doet (mee)zingen, hopen de organisatoren.

Twee dagen ‪#‎MDD2016‬
Daarna kunnen de achttiende Midden-Delfland Dagen beginnen, met meer dan honderd activiteiten, verspreid over veertig locaties en uitgesmeerd over het gehele weekeinde in plaats van alleen de zaterdag.

Roze hooibalen
Onder de deelnemers is Peter de Vette van Hoeve Bouwlust uit Maasland. Bij hem zal voor het eerst A2-melk rauw te koop zijn, mensen kunnen die zelf tappen. Hij is de enige boer in de wijde omtrek die deze melk produceert voor mensen die gevoelig zijn voor gewone melk. Peter de Vette is ook een van de zeven kringloopboeren van de nieuwe coöperatie Delflandshof die eigen melk en yoghurt maken en regionaal verkopen. Bij hem liggen in het weiland verder zo’n zestig roze hooibalen, waarmee hij de stichting Pink Ribbon steunt in de strijd tegen borstkanker.

Praktische informatie over opening Midden-Delfland Dagen 2016:
- Opening: zaterdag 18 juni 10.30 -11.30 opening (09.45 uur: ontvangst/ontbijt met koffie/thee/Stoere Boeren Boterham met boerenmelk voor genodigden, media)
- Locatie: IJsclub Vlietland, Zouteveenseweg 2A, 2636 EG Schipluiden
- Parkeren: bij de voetbalvelden aan de Tiendweg
- Website met meest actuele informatie: www.middendelflanddag.nl, #MDD2016

Poldervaartvereniging
Zondagmiddag wordt van 13:30-14:00 uur onder het motto 'van stad-naar-land' , voorafgaand aan de fietstocht, een presentatie gehouden over de Poldervaart waarbij onder andere de cultuurhistorie en de natuur aan bod zullen komen. Aan bod komen niet alleen eeuwen Hollands waterbeheer, inclusief overstromingen, oorlog, brand en meer, de Poldervaart is gewoon ook erg mooi! Daarom volgt er aansluitend van 14:00-16:00 uur onder het motto ‘ van Maas tot Schie’ een fietstocht langs de Poldervaart met begeleiders en gidsen. Op de terugweg stoppen we bij de Groenmarkt van Volkstuinvereniging Thurlede.
Na afloop kan er verder worden ingegaan op de verhalen, anekdotes e.d. met beelden. Start en finish bij Jeneverie ‘t Spul, Hoogstraat 92 Schiedam, waar ook de presentatie plaatsvindt.
De presentatie wordt gegeven in Jeneverie ‘t Spul, Hoogstraat 92 Schiedam.
Aanmelden: gewenst op tel. 010-4270642 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Op internet: Poldervaartvereniging op Facebook.

Interviews: Storm Philippo
Camera: Rinke Couvreur
Montage: Storm Philippo

 

 

Advertentie