Nieuws: Eerste enquêteformulieren Jongerenmonitor ingevuld

Donderdag 16 juni reikten wethouders Nathalie Gouweleeuw (jeugd) en Mario Stam (onderwijs) de eerste enquêteformulieren van de Jongerenmonitor uit aan de leerlingen van groep 8 van basisschool Het Windas. PopUpTv was er bij.
Zij zijn de eerste Schiedamse jongeren die de komende maanden hun mening kunnen geven over jong zijn in Schiedam.

In totaal ontvangen ruim 10.000 jonge Schiedammers tussen 10 en 23 jaar een vragenlijst. Er zijn hiervan drie verschillende versies gemaakt: groep 7 en 8 van de basisschool, jongeren tussen de 13 en 16 jaar en jongeren tussen de 17 en 23 jaar. De gemeente gebruikt de resultaten van de Jongerenmonitor om nog beter de wensen en behoeften van Schiedamse jongeren te leren kennen. Om (beter) gemeentelijk beleid te maken.

Alle enquêtes zijn gemaakt met de jongeren zelf: drie verschillende jongerenpanels hebben meegedacht over de thema’s en vragen. Voor de vragenlijst van groep 7 en 8 heeft de Kindergemeenteraad Schiedam meegedacht. Maiwand Rasjidi, kindergemeenteraadslid namens Het Windas, zal de eerste exemplaren van de vragenlijst officieel overhandigen aan de wethouders.

Interviews en camera: Storm Philippo
montage: Ruben van Westen

 

Advertentie