Nieuws: Warmetruiendag in Schiedam

Zelfs de wethouder had een trui (roze mét hartjes) aangetrokken. Het was dan ook warmetruiendag. PopUpTv was bij de start op de Montessori School in Schiedam.

Vandaag, vrijdag 10 februari, gaat de verwarming een graadje lager. Alle kinderen trekken daarom een lekkere warme trui aan naar school. Zo besparen zij 6% energie en 6% CO2. Het is voor de elfde keer Warmetruiendag in Nederland. Die dag is bedacht om energie te besparen, want dat is beter voor het milieu. Met Warmetruiendag wordt aandacht gevraagd voor de klimaatverandering.

Wethouder Van Aaken opende de dag. Maar niet eerder dan dat er een warming-up voor de kinderen verzorgd is op het schoolplein door twee sportcoaches van de Gemeente Schiedam. De openingshandeling bestond uit het hijsen van een trui als vlag. En tijdens de opening waren de dames van Granny’s finest live op het podium een sjaal aan het breien.

Vervolgens konden de kinderen in hun eigen klaslokaal deelnemen aan een aantal activiteiten in het kader van de Warmetruiendag. Deze werden verzorgd door de docenten van de Montessori / docenten NME en stagiaires van het Lentiz college.

De Warmetruiendag is bedacht om energie te besparen, want dat is beter voor het milieu. Met Warmetruiendag wordt aandacht gevraagd voor de klimaatverandering.

Verslag van Niels Wagenveld en Stan Dorst

Advertentie