Nieuws: zaterdag is Jungledag in Beatrixpark

In het weekend van 28 mei vindt in Schiedam de jaarlijkse Jungledag voor welpen plaats. Dit jaar verwachten we maar liefst 500 welpen uit Maassluis, Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam.

Qua grootte alleen al is dit een uniek evenement voor de regio. De opening van de jungledag wordt verricht door de Schiedamse wethouder Nathalie Gouweleeuw.

De welpen, meisjes en jongen van 7 tot 11 jaar, zullen in het Schiedamse Beatrixpark gezamenlijk aan een dag die in het teken staat van spelletjes en plezier, waarbij de kinderen hun best zullen doen om de toekomst van natuur en bijen veilig te stellen. Het themaverhaal voor de kinderen is als volgt: De inwoners van de Jungle gaan houthakkers overtuigen dat het hakken een slecht idee is en dat we de bijen in bomen moeten helpen! We moeten samenwerken om bloemzaden te zoeken voor de bijen zodat er weer nieuwe bloemenvelden gezaaid kunnen worden. Kunnen de welpen hierin helpen?

De Jungledag brengt welpen in contact met andere welpen buiten hun eigen groep. Zo leren welpen samenwerken, ook met kinderen die ze nog niet kennen. Dit draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de welpen, terwijl ze tegelijkertijd heel veel plezier maken.

Camera: Mari Cruz Prisuelos
Interviews en Montage: Sharon Markx

 

Advertentie