Nieuws: zeer grote brand Ringerstraat Schiedam

In de nacht van zaterdag op zondag is rond middernacht brand uitgebroken in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Ringerstraat in industriegebied 's-Graveland in Schiedam. Het betrof in eerste instantie een uitslaande brand bij 010 Autoverhuur. In hetzelfde gebouwblok zitten ook andere bedrijven waaronder Verhoeven Kantoortotaal. De brandweer kan het pand niet in en zet in om uitbreiding voorkomen.

Omstreeks 1:10 uur vond er een gasexplosie geweest. De voorzijde van het pand is eruit geblazen. Er zijn twee brandweermannen en een medewerker van de firma Joulz gewond geraakt. Zij werden naar het ziekenhuis vervoerd. Bij een Opel dealer aan de overkant van de straat zijn de ruiten gesneuveld door de explosie.

De brandweer heeft momenteel twee hoogwerkers en een autoladder ingezet. Brand breidt zich nog uit. Geprobeerd wordt het pand "in te pakken": van meerdere kanten wordt het vuur bestreden.

De brandweer schaalde op naar grip 1, zeer grote brand. Aan alle kanten slaan de vlammen uit het pand. De brand breidt snel uit en delen van het pand storten in. Grote zwarte rookwolken trekken over het industrieterrein richting centrum Schiedam. De enorme rookpluim is in de wijde omgeving te zien.

Camera en montage: Wiebe Hoogeveen
http://www.popuptv.nl

Advertentie