Nieuwsflits: Doe mee met de Regenboogzebrapadfotowedstrijd

Begin juli werd de motie van D66-raadslid John van Sliedregt aangenomen om in Schiedam een ‘regenboogzebrapad’ aan te leggen. Het regenboogzebrapad is een symbool waarmee aangegeven wordt dat homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders welkom zijn in Schiedam (ook wel afgekort als: LHBT). "Wij als homoambassadeurs trekken het graag breder: het is een teken van diversiteit, respect en vrede." aldus Frank Magielsen.

De homoambassadeurs zien het regenboogpad als een symbool voor een verbinding tussen Schiedammers, zoals een zebrapad de straatkanten verbindt. Dan spreek je over tolerantie en emancipatie. "We nodigen iedereen uit om een foto op het pad te maken. We doen een fotowedstrijd met als thema: Laat zien dat je iedere Schiedammer een plek onder de regenboog gunt! De maker van de meest originele foto op het zebrapad ontvangt 2 filmkaartjes."

Gedurende een periode van 5 weken kunnen inwoners van Schiedam hun originele foto insturen naar het e-mailadres van de gemeente Schiedam. e-maildres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Frank: "Iedere week kiezen we 2 winnaars, zij krijgen ieder twee filmkaartjes voor een film naar eigen keuze bij Wenneker Cinema. Dit kan een film uit het reguliere programma zijn, maar uiteraard mogen de winnaars ook naar een film op de dinsdag roze filmavond. Die roze films hebben een LHBT thema."

We zullen de foto's op PopUpTv.nl plaatsen!

Advertentie