OMD2014: Opera aan de Schie

Verslag van Opera aan de Schie op Open Monumentendag 2014 in Schiedam. Uit een serie reportages over OMD2014.

Onder de noemer Opera aan de Schie werden er op diverse plekken In Schiedam optredens gegeven tijdens Open Monumentendag 2014.

Opera aan de Schie heeft ten doel:
• het ondersteunen en bevorderen van het uitvoeren van klassieke zangkunst, in het bijzonder - maar niet beperkt tot - opera van amateur tot professioneel niveau
• het ondersteunen van nieuwe beoefenaars van het opera- en liedgenre, die hun kennis op uitvoerend gebied willen vergroten en verbeteren door hen daartoe een podium te bieden
• het verzorgen van lezingen, cursussen, workshops, masterclasses en open podia op het gebied van klassieke zangkunst
• publiek, toeschouwers, bezoekers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de wereld van opera en liedkunst.

Opera aan de Schie tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het organiseren van optredens, concerten en overige activiteiten.

Open Monumentendag werd op 13 en 14 september 2014 gehouden. Het thema van dit jaar was Op Reis. Veel historische vervoersmiddelen zoals brommers, auto's, schepen en trams deden Schiedam aan.

Open Monumentendag is een jaarlijks evenement in het tweede weekend van september, waarbij duizenden monumenten in Nederland gratis toegankelijk zijn voor publiek. Open Monumentendag is in 28 jaar uitgegroeid tot één van de grootste culturele evenementen van Nederland en maakt deel uit van de European Heritage Days.

PopUpTv maakt een uitgebreid verslag van Open Monumentendag 2014 in Schiedam.

Film geproduceerd door: http://www.Dubbelklik.nl in opdracht van Open Monumentendag 2014 Schiedam
Animatie: Natanja Rorije
Camera: Simone Breetveld, Matthijs Rorije en Natanja Rorije
Interviews: Matthijs Rorije
Montage: Simone Breetveld

 

Advertentie