Onder Ogen met jeugdige criminelen, Navigate North, Stedelijk Museum en meer!

In deze aflevering Stedelijk Museum directeur Deirdre Carasso, politiewoordvoerder Gijs van Nimwegen, Primo directeur Peter Jonkers, Frank en Jeroen Schreij (twee rallyrijders van Navigate North) en Jeneverie 't Spul eigenaar Rob van Klaarwater.

We bellen live met het hoofdbureau van politie in Rotterdam en praten met politiewoordvoerder Gijs van Nimwegen over de recente, vaak ernstige, misdrijven in Schiedam waarbij ontzettend jonge verdachten werden opgepakt.

De rallyrijders Frank en Jeroen Schreij van team Imtrans uit Schiedam deden mee met de Navigate North en haalden daarmee haast € 14.000,- op voor de strijd tegen de ziekte Huntington. In Onder Ogen komen ze vertellen over hun ervaringen tijdens de rally en waarom ze juist voor dit goede doel hebben gekozen. En we hebben prachtige beelden van de rally!

Er komen door fusies en sluitingen steeds minder scholen in Schiedam. Waarom is dat? Peter Jonkers van Stichting Primo Schiedam legt het uit.

Betaal wat het je waard is het nieuwste concept van de horeca in het Stedelijk Museum. Directeur Deirdre Carasso legt uit hoe het werkt.

Als je ziet wat er allemaal georganiseerd wordt dan denk je dat het zoiets als het Theater aan de Schie is. Maar Jeneverie 't Spul heeft het formaat van een kroeg. Toch vind je er dus onder andere: cabaret, quizzen, de bekeruitreiking van het Erfgoedspoor (10 jaar jubileum!), en met de verkiezingen wordt er weer een uitslagenavond gehouden.
Rob van Klaarwater komt er over vertellen.

Dat en het laatste nieuws zie je woensdag in Onder Ogen, live op PopUpTv om 11:00 uur. Heeft u tips voor ons programma of vragen voor onze gasten, geef het dan aan ons door!
Wil je er bij zijn? Dat kan! Onze studio is gevestigd aan het Broersveld 31 in winkelcentrum de Nieuwe Passage in Schiedam centrum.

Presentatie: John Weimar en Stan Dorst
Camera: Niels Wagenveld en Matthijs Rorije
Regie: Natanja Rorije
Geluid: Rob van der Gaag
Montage: Simone Breetveld

Advertentie