Onder Ogen over sluiting Glasfabriek, DansMavo, Stolpersteine en maquette Frankfurt

Dinsdagavond werd bekend dat de 'Glasfabriek' (O-I Manufacturing Schiedam) gaat sluiten. Wethouder van Steenderen reageert op dit nieuws. Wat kan de gemeente Schiedam nog doen om het tij voor de 230 werknemers te keren? En mocht de sluiting onafwendbaar blijken, wat gebeurt er dan met het markante gebouw?

Verder aandacht voor de nieuwe vorm van onderwijs in Schiedam: de DansMavo. Te gast is de bedrijfsleider van Ballet- en Dansstudio Schiedam, Malou Koesoemo Joedo.
De DansMavo wordt gerealiseerd door de Dans- en Balletstudio samen met Mavo Schravenlant XL, de school die dinsdag 24 januari 2017 in het nieuws kwam omdat bij de sloop van hun oude gebouw een zwaargewonde viel. We waren ter plekke bij dat incident en spraken met een ooggetuige.

In Schiedam is door een team onder leiding van beeldend kunstenaar Herman Helle een bijzondere maquette van de Duitse stad Frankfurt gemaakt. PopUpTv nam een kijkje.

Aan tafel zitten de voorzitter van de Stichting Stolpersteine Schiedam, Bep Holmer en donateur Rinke Couvreur. Bep Holmer vertelt over de komende steenleggingen en Rinke draagt een gedicht voor.

En natuurlijke het laatste nieuws, gepresenteerd door Stan Dorst

Presentatie: John Weimar en Stan Dorst
Camera: Niels Wagenveld en Matthijs Rorije
Regie: Natanja Rorije
Geluid: Rob van der Gaag
Montage: Simone Breetveld

Advertentie