Onder Ogen: verhitte Richard Sauerbier

PopUpTv werd deze week aangesproken door de verhitte Richard Sauerbier, PopUpTv ging bemiddelen met de gemeente Schiedam. En we spraken met Desiree Curfs van Stroomopwaards.

Vandaag is Stroomopwaarts MVS meteen in actie gekomen na de live uitzending van ons nieuws- en actualiteitenprogramma Onder Ogen. In het programma was de schrijnende situatie van Schiedammer Richard Sauerbier één van de onderwerpen.Richard vertelde aan PopUpTv: 'In 2014 heb ik een hersenbloeding gekregen en de gemeente heeft mij daarna in de soos geplaatst in plaats van de i.o.a.w. Dat duurt nu al 2,5 jaar, ze raken iedere keer mijn documenten kwijt. Ze hebben de fout al in december 2015 toegeven op papier maar ze doen er niks aan en nu zit ik in de problemen. Ik heb al twee keer een email gestuurd naar de wethouder, maar ook dat leverde niets op.'

Na onze uitzending is Richard meteen gebeld door Desiree Curfs, de directeur van Stroomopwaarts. Ze heeft aangegeven dat een en ander op een misverstand berust en er is meteen een afspraak gemaakt. We zijn blij voor Richard en hopen dat er nu schot in de zaak komt.

Presentatie: John Weimar en Stan Dorst
Camera: Niels Wagenveld en Ben Koorengevel
Regie: Natanja Rorije
Geluid: Rob van der Gaag
Montage: Simone Breetveld

Advertentie