Opening Expo Schiedammers maken S'dam

Veel bedrijven zijn voor de meeste inwoners verborgen op bedrijventerreinen of aan de Waterweg. En deskundige makers zijn soms onzichtbaar bezig in hun ateliers. Schiedam is traditioneel een stad van uitwisseling geweest met een historie van interculturele bewegingen. Schiedam leeft, is authentiek en veel innovatiever dan we beseffen. Dat maken we nu zichtbaar.

Fotograaf Jan van der Ploeg maakte in twee jaar tijd meer dan 250 foto’s van Schiedammers die bijzondere schroeven maken voor de wereldwijde maritieme industrie en bijzondere gedistilleerde dranken, tot prachtige kunst die internationaal wordt gewaardeerd.

Naast zijn foto’s worden er in de EXPO gereedschappen en grondstoffen van de makers tentoon gesteld, staan er producten en maquettes, zijn er bedrijfsfilms en TV-programma’s te bekijken en interviews met de makers te lezen. De EXPO is in het Nederlands én in het Engels.

De ‘EXPO Schiedammers Maken ...’ is tot en met zaterdag 11 september gratis toegankelijk van dinsdag tot en met zaterdag van 12 tot 16 uur aan de Lange Kerkstraat 37 in Schiedam. Groepen kunnen ook buiten deze bezoektijden een afspraak maken.

Film: Broodkast

Advertentie