Opening lichtmanifestatie Winterlicht in het Julianapark, Schiedam

Verslag van de officiële opening van Winterlicht 2015 op 10 december.

Op  de website http://www.winterlicht.nl/home/ staat dat:

"Op 10, 11 en 12 december 2015 organiseert de stichting Winterlicht i.s.m. de gemeente Schiedam de lichtmanifestatie Winterlicht in het Julianapark in Schiedam met lichtkunst, muziek en vuuracts. Tijdens deze unieke lichtmanifestatie presenteren twintig opkomende en gevestigde kunstenaars hun lichtkunstobjecten en videoprojecties.

Het thema van Winterlicht 2015 ‘devotie en visioenen’ haakt aan bij het thema van het culturele jaar 2015 van de gemeente Schiedam: Liduina. Deze vrouwe is de beschermheilige voor langdurig zieken, schaatsers en Schiedam. Aan de kunstenaars is gevraagd zich te laten inspireren door dit thema of een werk te tonen dat een relatie aangaat met het park of met een aspect daarvan.

De deelnemende kunstenaars aan Winterlicht zijn:

Aldo Hoeben, Bas Peeters, Berndnaut Smilde, Egied Simons, Erik Groen, Francine Garnier & Alain Engelaere, Harkes Ten Wolde, Ira van der Valk, Jeannette Ephraim, Jolande Bosch, Karola Pezarro, Linda Verkaaik, Marcella Kuiper, Mariska de Groot, Marjan Laaper, Mark Swysen, Mieke van den Hoeven, Pat van Boeckel, Paul Baartmans, Rachel de Boer, Yvon Koopman, Wiersma & Smeets en Willem Marijs.

De opening vindt plaats op donderdag 10 december 2015. Wethouder Marcel Houtkamp opent de manifestatie om 17.45 uur. Vanaf 17.00 uur wordt de Liduinastraat in een bijzondere verlichting gezet. Om 17.30 vertrekt de Liduina-processie met lampionnen en dans van de Liduinastraat naar het Julianapark. Een spetterende vuurshow completeert de opening."

Dirk was er namens PopUpTv bij en maakte de volgende beelden.

Camera: Dirk Klop
Montage: Eewout Rorije

Advertentie