PopUpTv Jaaroverzicht 2015

Leuk dat je kijkt naar het jaaroverzicht van 2015 van PopUpTv!
Het afgelopen jaar heeft PopUpTv meer dam 600 video’s gemaakt! Hier zie je het overzicht in een chronologische volgorde.

Januari
In januari 2015 staat heel de wereld stil bij de aanslagen in Parijs op het kantoor van Charlie Hebdo. Ook in Schiedam wordt een mars gehouden en de burgemeester legt op PopUpTv een verklaring af.
In januari wordt ook de Vijfsluizerhaven geopend. De gemeente Schiedam komt met Wijktafels, Wijkondersteuningsteams en wijksportverenigingen.
De eerste paal voor de kluswoningen wordt geslagen.

Februari
In februari gaan de cultuureducatie van Schiedam en Vlaardingen samenwerken. Schiedam wordt opgeschrikt door verschillende autobranden en later het jaar gingen in Vlaardingen bij verschillende branden zelfs tientallen auto’s in vlammen op. De eerste warmtepomp werd geïnstalleerd. Minister Plasterk bezoekt Schiedam en er worden Stolpersteine gelegd. Schiedam probeert het Glazen Huis 2016 binnen te slepen.

Maart
In maart start de RET met een opleiding voor buschauffeurs. We gaan stemmen voor de provincies. Op de Grote Markt wordt het monument voor Jillis Bruggeman onthuld. Het streekmuseum Anderson bestaat 40 jaar en de Serious Ambtenaren gaan aan de slag. Het Liduinajaar wordt geopend met een spectaculaire show.

April
Na een groot aantal ongelukken gaat het Nieuwlandplein flink op de schop. Het Gat van Bolmers gaat voortaan door het leven als Kloosterplaats al wordt het straatnaambord gestolen.
In Vlaardingen gaat Culture Candy van start en neemt de directeur van het Groen afscheid.
Studenten nemen de Hoogstraat in Schiedam in bezit en inwoners willen graag studentenwoningen.

Mei
In mei vieren we 70 jaar vrijheid met onder andere een straatvoetbal dag. Op PopUpTv zie je de eerste aflevering van KF Live. We houden samen met vele andere instellingen en bedrijven open dag met Waterweg Werkt. De A4 is nog in aanbouw.

Juni
We zijn live bij de laatste etappe van de avondvierdaagse in Vlaardingen en doen samen met Omroep Vlaardingen ook live verslag van het Loggerfestival.
In Maassluis krijgen twee jonge helden een lintje en de veteranen in Schiedam krijgen hoog bezoek.
Tebodin strijkt neer in Schiedam, de minima gaan gratis reizen en de cultuur borrelt weer.

Juli
En dan genieten we van wat achteraf de laatste editie blijkt te zijn van het Maasboulevardfeest.
In zwembad Zuid start een nieuwe traditie: de Paula Kooper Sport en Speeldag. De Zomerondernemer geeft jongeren een uitlezen kans op een goede start. PopUpTv komt met Zomer Tv. In Maassluis worden kunstbolders onthuld en kinderen bouwen kastelen.
Na 52 jaar sluit Gebroeders de Veld de deuren van hun winkel.

Augustus
We zijn bij het Varend Corso in het Westland, de beweegtuin in Maassluis en de Hiroshima herdenking in Vlaardingen. We varen mee met Fluisterboot Andante en eten mee bij de Ketels aan de Kade. Op het Wilhelminaplein is een Beachparty.

September
In september barst Verueño los. Ook het servicepunt Vrijwilligerswerk gaat de wijken in en PopUpTv viert haar 2 jarig bestaan en even later de 1000-ste videoproductie! De eerste Stamtafel En Publiek wordt uitgezonden en we zijn uiteraard alle dagen op de Brandersfeesten.
Het Goulashkanon doet z’n intrede in Schiedam!

Oktober
De tuin van het Vlietland ziekenhuis wordt geopend door maar liefst drie burgemeesters! De Westerhavenbrug gaat feestelijk weer open en de Zwart Nazarethparfum ziet het licht. In de kerk worden dieren gezegend en in de sportzaal de conditie getest. We vieren Coming Out day met de onthulling van een regenboogzebrapad en de historische schepen verlaten de Lange Haven.
We beleven de Nacht van de Geschiedenis en de Net niet genoeg dag. Schiedam maakt kennis van het fenomeen G1000. Ernst En Bobbie brengen een bezoek aan Schiedam. In oktober wordt er ook een benefietconcert gehouden voor Doen voor t Hoen.

November
Winterland wordt opgebouwd en PopUpTv begint met dagelijkse live tv uitzendingen vanuit Studio Winterland. Ons verslag van het WK Frikandellen eten is te zien in RTL Late Night. We schieten ondertussen nog wat peuters naar de maan en zijn ook bij het muziekconcours Schiedam. We starten ook met een serie over de Schoolsportvereniging.

December
In Studio Winterland ontvangen we tal van gasten waaronder een kok, een prinses, een neushoornredder en vice wereldkampioenen. En er is vaak live muziek. We maken een thema uitzending over de omstreden nieuwe stadsstijl. De manifestatie Winterlicht oogst veel bewondering. PopUpTv en Het Nieuwe Stadsblad gaan samenwerken.

Dit was 2015 van PopUpTv! Alle video’s zijn uiteraard terug te kijken op onze site.
Met heel veel dank aan alle vrijwilligers en samenwerkingspartners gaan we met volle kracht op naar 2016.

Voice over: Ed Koorengevel

Animatie: Natanja Rorije
Montage: Matthijs Rorije

http://www.popuptv.nl

Advertentie