PopUpTv Nieuws: antiterreur invallen in Rotterdam West

Een extra uitzending van het PopUpTv Nieuws

Op diverse locaties in Rotterdam zijn zondagavond invallen in woningen verricht door de politie. Dit na aanleiding van de vandaag eerder opgepakte Fransman in Rotterdam-West die wordt verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristische aanslag. Speciale anti-terreureenheden van de politie werden ingezet bij de invallen in Rotterdam. Er zijn volgens het OM geen aanwijzingen dat er een aanslag op handen is in Rotterdam.

Bewoners werden uit veiligheidsoverwegingen verzocht hun woningen te verlaten en werden elders opgevangen. Een eerste inval vond plaats op de Burgemeester Meineszstraat, een tweede inzet gebeurde op de Mathenesserweg, waar mogelijk mede-verdachten zich zouden schuilhouden. Het team Explosieven Verkenning Defensie doorzocht het pand op mogelijke aanwezigheid van zware explosieven.

Omwonenden van het verdachte pand aan de Mathenesserweg werden in gereedstaande bussen opgevangen en naar Zwembad West aan de Spaanseweg vervoerd. Later vertrok ook een bus vanaf de Burgemeester Meineszstraat met omwonenden.

Aan de Mathenesserweg ging vooraf aan de inval een hond de woning binnen voor een eerste verkenning van het pand. Daarna heeft een arrestatieteam en de EOD de woning betreden. Ook een onderzoeksteam betrad de woning later. Uit voorzorg stonden ambulances paraat, een politiehelikopter bood ondersteuning bij de acties en vloog onverlicht boven de objecten. Kort na 22:30 uur zondagavond vertrok een van de arrestatieteams weer vanuit de Burgemeester Meineszstraat. Daarna kon het onderzoeksteam hun werk gaan aanvangen.

Om 23:00 uur mochten de geƫvacueerde bewoners van de Mathenesserweg weer terug naar hun woning. Het gevaar aldaar was geweken. Het team van de EOD vertrok al eerder na hun inzet in de verdachte panden. Of daar iets is aangetroffen van explosief materiaal is niet bekend. Omstreeks 23:00 uur werden de ruime afzettingen weer vrijgegeven.

Camera: Video Duivestein/Media Tv

Advertentie