PopUpTv Nieuws: Elfstedentocht-winnaar Henk Angenent presenteert ‘killers op het ijs’

Elfstedentocht-winnaar Henk Angenent heeft op dinsdag 11 oktober het ‘Ormer ICT schaatsteam’ officieel gepresenteerd. Het ambitieuze schaatsteam bestaat uit vier toptalenten met medaillekansen in het marathonschaatsen. De presentatie vond plaats in het hoofdkantoor van Ormer ICT in Schiedam.

De hoofddoelstelling van het team is talentvolle marathonschaatsers de kans geven zich te ontwikkelen; een kweekvijver dus voor schaatstalent. Maar Angenent wond tijdens de presentatie bij hoofdsponsor Ormer ICT geen doekjes om zijn ambities: “Ik denk in stappen, niet in resultaten. Ik vind het belangrijk om rijders te zien ontwikkelen tot volwaardige marathonschaatsers met veel zelfvertrouwen: ‘killers’ op het ijs, die er altijd voor gaan. Als de rijders goed in hun vel zitten, komt de overwinning vanzelf.”

De vier teamleden hebben in het verleden al bewezen winnaars te zijn: Joerec Cijsouw (24 jaar) draait voor het tweede jaar mee in het Ormer ICT schaatsteam. Arjan Kramer (22 jaar) heeft vorig jaar in de 1e divisie meegereden als individu. Hij is van origine shorttracker, maar legt zich nu toe op de marathon. Danny Stam (19 jaar) rijdt voor het eerste jaar mee in de 1e divisie. Hij heeft zich hiervoor geplaatst via de gewestelijke C-competitie Zuid. De jonge pupil Wabe de Rooij (16 jaar) gaat voor het tweede jaar voor een topposities in de C-competitie.

Ormer ICT is voor het tweede jaar op rij hoofdsponsor van het jonge en succesvolle schaatsteam van Henk Angenent. Het team is dit jaar uitgebreid met nieuwe, talentvolle rijders, dus de diverse podiumposities van vorig jaar kunnen zomaar geëvenaard of zelfs overtroffen worden! Het team van Henk Angenent verwelkomt ook een mooie nieuwe sponsor: Tebodin, onderdeel van Bilfinger. Dit wereldwijd opererende advies- en ingenieursbureau wil zijn naam graag verbinden aan de waarden van het schaatsteam Henk Angenent.

Interview: Matthijs Rorije
Camera: Niels Wagenveld
Montage: Simone Breetveld

Advertentie