PopUpTv Nieuws: expositie Licht Verbindt in de Korenbeurs

Donderdag 3 maart om 16.00 uur werd de expositie ‘Licht verbindt’, samengesteld door Rita van der Eijk en Ineke van den Boom van Stichting Meredia, geopend in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Deze tentoonstelling bestaat uit werken van het Centrum voor beeldende Kunst Schiedam en werken van deelnemers aan workshops en andere activiteiten in het kader van het motto ‘Licht verbindt’. PopUpTv nam een kijkje net voor de expositie open ging.

De Schiedamse Stichting Meredia werd zeven jaar geleden opgericht door Rita van der Eijk. Meredia staat voor Meer Respect en Dialoog. De stichting wil mensen, ongeacht geslacht, leeftijd, culturele of religieuze achtergrond, via de dialoog en gezamenlijke activiteiten met elkaar in contact brengen onder de noemer ‘Bekend maakt bemind’. Sinds circa 5 jaar heeft Ineke van den Boom zich als vrijwilliger verbonden aan de stichting.

De expositie met Rita van der Eijk en Ineke van den Boom als curatoren is vanaf donderdag 3 maart 2016 tot woensdag 13 april 2016 te bezichtigen tijdens de openingsuren van de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange haven 145 in Schiedam.

Interviews: John Weimar
Camera en montage Sharon Markx

Advertentie