PopUpTv Nieuws: geluk tegen eenzaamheid

Morgen opent wethouder Patricia van Aaken bij de BuurTvrouw de Schiedamse Week van het Geluk. Dat die samenvalt met de landelijke week tegen eenzaamheid is geen toeval: ‘geluk’ kan iedereen in de stad inspireren een steentje bij te dragen in de strijd tegen eenzaamheid.

In de Week van het Geluk zetten tal van organisaties - groot en klein - hun activiteiten in het zonnetje om Schiedammers kennis te laten maken met elkaar, met de medewerkers en met de activiteiten. Het doel is om tijdens - en zeker ook na! - de Week van het Geluk vooral de ‘kleine’ activiteiten zichtbaar maken. Een praatje, samen een kopje koffie drinken, een schouderklopje, een glimlach, samen wandelen, samen zwemmen: zo maken Schiedammers geluk. Daarbij is het belangrijk de mensen te bereiken die niet zo makkelijk uit eigen beweging op activiteiten afstappen.

De ‘methode’ om met geluk een aansprekende ingang te creëren om eenzaamheid – al is het maar voor even - te doorbreken, is gekozen tijdens een netwerkbijeenkomst op 1 juni dit jaar. De gemeente organiseert regelmatig netwerkbijeenkomsten om samen met partners in de stad eenzaamheid onder inwoners duurzaam aan te pakken. De bijeenkomst op 21 september is ook zo’n netwerkbijeenkomst. Voordat wethouder Van Aaken de Week van het Geluk opent, heeft gastpreker Arie Ouwerkerk het woord. Hij is directeur van Coalitie Erbij, een landelijk samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties tegen eenzaamheid.

Interviews en montage: Matthijs Rorije
Camera: Simone Breetveld

 

Advertentie