PopUpTv Nieuws: Kadernota geeft ruimte aan ondernemers

PopUpTv Nieuws van woensdag 30 maart.
De gemeente Schiedam komt met de kadernota Economie: Ruimte voor ondernemen. PopUpTv was bij de perspresentatie (door maar liefst drie wethouders) van de plannen en vroeg aan Alexander van Steenderen hoe het plan in elkaar steekt en of dit nu bijvoorbeeld de leegstand gaat oplossen. En hoe ziet de stad er in pakweg 2025 uit?

Schiedam wil graag een verbindende factor zijn voor zowel kleine, middelgrote als grote ondernemingen. De gemeente heeft een rol vanwege bestemmingsplannen, grondbezit, openbaar groen en verkeersbeleid. De stad mag zich op belangstelling.van zelfs grote buitenlandse investeerders verheugen, dus de belangen zijn groot. De bedrijfsterreinen lopen vol. Vaak gaan bedrijven uit dezelfde branche uit zichzelf al bij elkaar 'clusteren'. De gemeente zoekt uit waarom dat is en gaat zo veel mogelijk faciliteiten op maat leveren.

Schiedam legt de focus op vier gebieden: de binnenstad, de A20 zone, de havens en Nieuw Mathenesse. De uitdagingen zitten in externe factoren: zoals de mogelijke komst van de World Expo naar het Vierhavengebied in Rotterdam (vraagt aanpassing in aangrenzende Schiedamse wijken), de veranderingen door online shoppen (met als gevolg winkelleegstand) en verduurzaming (waardoor de binnenstad moeilijker bereikbaar wordt).

Interview: Matthijs Rorije
Camera en montage: Simone Breetveld

https://www.popuptv.nl

Advertentie