PopUpTv Nieuws: Kloosterplaats krijgt steeds meer vorm

Het Gat van Bolmers wordt Kloosterplaats. De werkzaamheden zijn weer aangevangen en het einde komt in zicht. Volgens een aantal mensen wordt het niet zoals eerder was voorgespiegeld. Reden genoeg voor PopUpTv om alle hoofdrolspelers bij elkaar te roepen en er een nieuwsitem van te maken.

Andreas Rose schrijft met groot gevoel voor drama op het forum Schiedamstad: "Wat er nu komt lijkt werkelijk totaal niet op de plannen van de urban heroes van de Kleine Ambassadedynastie. Het zijn inderdaad troostloze betonnen plantenbakken. Ook de positie van de vuilcontainers is opmerkelijk om het eufemistisch te zeggen"

Het 'Gat van Bolmers' is sinds de jaren '70 een doorn in het oog van de Schiedammers. Begin vorig jaar sloegen de jonge Schiedamse ondernemers van het collectief Bolwerk en de gemeente Schiedam de handen ineen om van het kale gat een prachtig groen binnenstadsplein, met avontuurlijke natuurspeelplaats, te maken. Inmiddels is de transformatie van 'gat' naar Kloosterplaats in volle gang en geven we graag een kijkje op de bouwplaats. Met veel plezier nodigen wij u, en alle geïnteresseerden, uit voor de gratis rondleiding en aansluitende borrel op woensdagmiddag 8 juni 2016 om 16.00.

Interview: Alwine van Winsen
Camera: Rob van der Gaag
Montage: Ruben van Westen

Advertentie