PopUpTv Nieuws: Schiekwartier in Schiedam wordt pilot City Deal

De gemeente Schiedam heeft samen met zes andere gemeenten in de Zuidelijke Randstad op donderdagmiddag 24 maart op het provinciehuis in Den Haag de City Deal ‘Binnenstedelijk Bouwen en Transformatie’ gesloten met het Rijk, de Provincie Zuid-Holland, Bouwend Nederland, Vastgoedbelang, Vereniging Deltametropool, Neprom, IVBN, Watertorenberaad en Bank Nederlandse gemeenten.

PopUpTv vroeg aan wethouder Alexander van Steenderen wat de deal precies inhoudt en komen de koeienkoppen terug?

Wethouder Alexander van Steenderen is enthousiast over de City Deal. “Door de Schiedamse ondertekening van de City Deal verwacht ik dat de ontwikkeling van het Schiekwartier beter uitvoerbaar zal zijn. Mede door de inspanning van en samenwerking met verschillende overheden, marktpartijen en investeerders om beperkingen en belemmeringen die de gewenste ontwikkeling van binnenstedelijke locaties frustreren weg te nemen. Tevens hoop ik daarbij op meer investeringsbereidheid in het gebied.”

De zes gemeenten die samen met Schiedam de City Deal tekenden zijn: Rotterdam, Den Haag, Leiden, Dordrecht, Alphen aan den Rijn en Gouda.

Interviews en montage: Matthijs Rorije
Camera: Simone Breetveld

Advertentie