PopUpTv Nieuws: Scholentour Kroepoekfabriek

De Kroepoekfabriek is bijna VIJF en wie jarig is trakteert. En wel op een gratis schoolpleinconcert van De Likt! PopUpTv was erbij toen Lyceum Schravelant werd aangedaan.

Het kan je niet echt ontgaan zijn: De Kroepoekfabriek bestaat vijf jaar in september! Dat vieren we groots met een mooi programma op 16 en 17 september, maar ook door één van onze tofste projecten ooit nogmaals te doen. Wel in een ander jasje natuurlijk. Vijf jaar geleden waren we met de skankers van Bazzookas op stap, nu komt De Likt mee. Wat we precies doen? Gedurende twee dagen rijden we met met onze Kroezer en een grote, gele Amerikaanse schoolbus langs tien middelbare scholen in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. We parkeren de bus op het schoolplein en bouwen snel op. Daarna zal De Likt een miniconcert verzorgen, vanaf het dak van de bus. Na het concert vertrekken we weer, op naar het volgende schoolplein!
DE LIKT

De drie mannen van De Likt zijn oer-Rotterdams. Sinds enkele jaren beuken ze met hun ‘futuristische funk’ door heel Nederland. De combinatie van rap, dance en funk slaat aan, en goed ook. Vergelijkingen met De Jeugd van Tegenwoordig worden al snel gemaakt, maar daarmee doen we De Likt eigenlijk te kort. Het is rauw, heftig en komt vooral live retestrak uit de verf, met name dankzij frontman Jordy, een echt podiumbeest. Recentelijk hebben ze een tour langs de Nederlandse poppodia gemaakt en zetten ze menig festival op zijn kop zoals Eurosonic Noorderslag, Zwarte Cross, en Paaspop. Het hoogtepunt? Lowlands 2016. Vlak voor de Scholentour hebben ze de eer één van de grootste en vetste festivals van Nederland binnenstebuiten te keren.

Interviews, camera en montage: Niels Wagenveld en Sven Alers
http://www.popuptv.nl

Advertentie