PopUpTv Nieuws: schooljudo op Loep

Vandaag, vrijdag 4 november, vierde basisschool Loep samen met wethouder Mario Stam van Onderwijs de deelname aan Schooljudo voor de komende vijf jaar. PopUpTv was er bij!

Dit jaar doet basisschool Loep voor het tweede jaar mee aan Schooljudo. John van Eerdenburg, een ervaren Schooljudo Entertrainer, verzorgt de lessen. De school heeft aangegeven de komende vijf jaar door te gaan met Schooljudo. Scholen die zich vijf jaar committeren aan Schooljudo en aan de waarden waar Schooljudo voor staat, mogen zich Schooljudo-school noemen. Basisschool Loep is de tiende Schooljudo-school in Nederland en kiest daarmee voor een programma dat bewegen, opvoeden en sociaal-emotioneel ontwikkelen combineert.

Wat is Schooljudo?

Schooljudo gaat verder dan een kennismaking met judo. Schooljudo ontwikkelt kinderen op sociaal-emotioneel en motorisch gebied.

Schooljudo draait om zeven waarden. Je hebt respect voor alles en iedereen. Je geeft elkaar vertrouwen. Je kunt boos worden, maar je beheerst je, omdat je discipline hebt. Je leert incasseren en wordt weerbaar. En samenwerken brengt plezier. Handel je volgens deze waarden, dan creëer je een veilige omgeving, waar iedereen zich goed voelt.

Daarnaast leren kinderen vallen, veilig vallen wel te verstaan. Waardoor allicht toekomstig letsel wordt voorkomen, immers, jong geleerd is oud gedaan.
Iedere les staat er een waarde centraal waarbij ‘plezier’ de overkoepelende waarde is. Daarom heten de gediplomeerde judoleraren Entertrainers: ze trainen en ze entertainen. Zij geloven sterk in leerplezier door stoeien!

Verslag van Niels Wagenveld en Stan Dorst

 

Advertentie