PopUpTv Nieuws: Transformatie Timmerfabriek Schiedam wint NRP Gulden Feniks

De Timmerfabriek, één van de laatste oorspronkelijke panden op het voormalige terrein van de scheepswerf Wilton-Fijenoord is getransformeerd tot een hoogwaardige kantooromgeving voor offshore -ingenieursbureau GustoMSC en is daarbij in de prijzen gevallen.

Over de NRP Gulden Feniks

NRP Gulden Feniks is dé prijs ter bevordering van en inspiratie voor duurzaam gebruik van de bestaande omgeving.

Wie kent niet de mythe van de feniks, de goddelijke vogel die in staat was om uit zijn eigen as herboren te worden? Zijn nest vloog in brand, maar door de wonderbaarlijke werking van de kruiden in zijn nest komt de oude ziel van de feniks terug in een jonger exemplaar. Deze metafoor van de wonderbaarlijke herrijzenis speelt een centrale rol in de NRP Gulden Feniks. Uiteraard komt dit ook tot uitdrukking in een prachtige prijs.

Dé prijs voor de bestaande gebouwde omgeving

Uniek aan de NRP Gulden Feniks is het exclusieve karakter van een integrale prijs. Niet alleen economische aspecten, innovatie en technische uitvoering worden beoordeeld door de vakkundige jury. Facetten als de culturele waarde, duurzaamheid, functionele kwaliteit en maatschappelijke waarde van uw project wegen even zwaar. Geen enkele andere prijs is zo veelzijdig van opzet. De onafhankelijke stichting NRP (Nationaal Renovatie Platform) reikt de NRP Gulden Feniks ieder jaar uit aan de beste 
renovatie- en (gebieds)transformatieprojecten van Nederland.

Een prijs om van te leren

NRP Gulden Feniks is echt een prijs om van te leren, onder andere door de inzendingen te analyseren op belangrijke aspecten en trends. De maatschappelijke opgave om de levensduur van de bestaande omgeving te verlengen en de gebouwen en gebieden te verduurzamen is immers enorm. De onafhankelijke stichting NRP bevordert het duurzaam gebruik van de bestaande omgeving en het imago van transformatie en renovatie door belangenbehartiging, inspiratie en kennisdeling.

Interviews en camera: Matthijs Rorije
Montage: Eewout Rorije

Advertentie