PopUpTv Nieuws: Winkelstraat Mgr. Nolenslaan behaalt 3e KVO-ster

Speciale scherpe aanbiedingen bij alle winkels op de Nolenslaan om deze ster te vieren met winkelend publiek.

De winkelstraat Mgr. Nolenslaan heeft de 3e KVO-ster behaald. Burgemeester Lamers zal de 3e KVO-ster in de vorm van een certificaat uitreiken aan het bestuur van de Winkeliersvereniging Nolenslaan. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 10 september om 12.30 op het Willem Dreesplein als onderdeel van het jaarlijkse wijkevenement Nieuwland Life

Wat is een KVO-ster?

Om een veilige bedrijfsomgeving te waarborgen, is het Keurmerk Veilig Ondernemen ontwikkeld door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) . In een KVO-traject werken politie, organisatieverbanden van ondernemers, zoals winkeliersverenigingen, de gemeente en de brandweer samen om schoon heel en veilig in het gebied te bevorderen. Het traject leidt tot afname van de criminaliteit, een hogere aangiftebereidheid en betere samenwerking tussen gemeente, winkeliers, brandweer, politie en verhuurders. Bovendien weten partijen die hieraan deelnemen elkaar ook voor andere zaken beter te vinden. Met maatregelen zoals (overval)preventietrainingen, betere openbare verlichting, georganiseerd toezicht en brandpreventie zorgen lokale partijen voor een schoon, goed onderhouden en veiligere omgeving. De uiteindelijke beloning is het Keurmerk Veilig Ondernemen voor het hele winkelgebied of bedrijventerrein. Het geeft een duidelijk signaal af aan het winkelend publiek, maar ook aan mensen met minder goede bedoelingen.

KVO-traject van de Mgr. Nolenslaan

De gestructureerde samenwerking met de genoemde partijen had al in 2012 geresulteerd in een 1e KVO-ster. Doordat de samenwerking op een succesvolle wijze werd voortgezet, werd in 2014 de 2e ster behaald. In 2016 is de winkelstraat wederom geslaagd en heeft de 3e KVO-ster behaald. In Schiedam is dit een unicum, in heel Zuid-Holland heeft totaal 12 winkelcentra een 3e KVO-ster.

De jarenlange samenwerking tussen gemeente, winkelier, politie, brandweer en de verhuurders heeft op de Mgr. Nolenslaan ervoor gezorgd dat ondernemers en personeel zich veiliger voelen. Ook zorgt de samenwerking voor een betere imago voor het gebied waardoor meer klanten de winkelstraat bezoeken en nieuwe bedrijven zich hier willen vestigen en geen sprake is van leegstand.

Interview en voice-over: Sven Alers
Camera: Rinke Couvreur
Montage: Sven Alers

Advertentie