PopUpTv reportage: Miniworld onthult schuilkerk

Rotterdam - PopUpTv was woensdag aanwezig bij de onthulling van de Breepleinkerk door Burgemeester Aboutaleb in Miniworld Rotterdam. We spraken onder andere met Miniworld-directeur Marc van Buren en we vroegen hem ook: waar is Schiedam in Miniworld?
Ook spraken we Henk de Haan. Zijn moeder schuilde tijdens de Tweede Wereldoorlog in de kerk voor de Duitsers toen ze van hem in verwachting was.

'Door het essay “Droom en Daad” geschreven door Burgemeester Aboutaleb over het indrukwekkende verhaal dat zich in de Breepleinkerk in de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld en de publiciteit die daarna is gekomen, ontdekten wij dat de Breepleinkerk in Miniworld Rotterdam nog niet te bewonderen is.' aldus Marc van Buren.
'In Miniworld Rotterdam gaat het niet alleen om de gebouwen. Met name om de verhalen over deze gebouwen. Deze miniatuurversie zorgt er voor dat het verhaal van de Breepleinkerk verteld blijft worden aan jongere generaties. In samenwerking met de mensen van de Breepleinkerk zijn onze collega’s van het modelatelier erin geslaagd de Breepleinkerk prachtig in miniatuur na te bouwen'.

Interviews: John Weimar
Camera: Mari Cruz Prisuelos
Montage: Sharon Markx

Advertentie