PopUpTv: SchiedamsDOEN 2016 aflevering 3 de TukTuk

Derde aflevering in 2016 van een aantal korte programma's over SchiedamsDOEN.

SchiedamDOEN heeft een duurzame, elektrisch oplaadbare tuktuk. Met deze ‘TukTuk’ trekt het team van SchiedamsDOEN de Schiedamse wijken in trekken.

De ene keer komt SchiedamsDOEN met de TukTuk met koffie of soep naar een evenement, de andere keer ondersteunt het team de ambtenaren die de wijk in trekken. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om een koffie te komen doen, en natuurlijk vooral voor een gesprek over onderwerpen waaraan gewerkt wordt, of die Schiedammers van belang vinden. Er kan ook van alles worden bekeken op het grote computerscherm in de TukTuk.

Agenda
Op de website www.schiedamsdoen.nl staat in de Agenda bij welke evenementen de TukTuk te vinden is. Het eerstvolgende moment is op 10 december: bij de lichtjesavond wordt vanuit de TukTuk warme chocolademelk uitgedeeld op de Grote Markt.

SchiedamsDOEN-mentaliteit
SchiedamsDOEN is een houding en een vorm van gedrag, waarbij burgers en ambtenaren sámen vernieuwingen oppakken in de stad, waarmee Schiedam nóg leuker wordt om in te wonen. Door ‘Schiedams-te-DOEN’ werkt iedereen in de stad transparanter en efficiënter samen en wordt er beter gecommuniceerd. Op tal van plekken in de stad wordt al gewerkt met de SchiedamsDOEN-mentaliteit. Dat varieert van geveltuintjes en wijkdeals voor eigen onderhoud van je buurt, tot het Burgerkennisnetwerk. Het SchiedamsDOEN-team helpt dit te faciliteren en verbindt partijen aan elkaar.

Video geproduceerd door http://www.popuptv.nl in opdracht van de gemeente Schiedam.

Advertentie