PopUpTv Studio Broersveld: Jonge Ambtenaren Dag groep 2

Tweede aflevering van Jonge Ambtenaren in de PopUpTv Studio.
Vandaag brengen de Jonge Ambtenaren van Nederland een bezoek aan Schiedam en twee grote groepen doen daarbij ook PopUpTv aan. Uiteraard zonden we dit live uit!

De organisatie meldde eerder: "We hebben in ronde 1 en 2 een walkshop, waarbij we langs gaan bij inspirerende Schiedamse organisaties, onder andere bij PopUpTv. Iedere organisatie kan op deze manier iets vertellen over wie ze zijn, wat ze doen en waarom ze in korte tijd belangrijk zijn geworden in Schiedam. De deelnemers van de JAD (Jonge Ambtenaren Dag) maken op deze manier kennis met drie unieke organisaties."

Maar liefst 600 jonge ambtenaren zijn vandaag in Schiedam. Zo'n 50 van hen brengen ook een bezoek aan de studio van PopUpTv tijdens een zogenaamde walkshop (lopende workshop). .

De gemeente Schiedam is trots dat zij voor deze 2 betekenisvolle congressen gastvrouw mag zijn. “De verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar en de Jonge Ambtenaren Dag zijn twee belangrijke evenementen voor ambtenaren tot 35 jaar. Een uitgelezen kans om een doelgroep van betekenis in onze stadsmarketing, de hoogopgeleide twintigers en dertigers, te laten zien wat wij als stad in huis hebben”, aldus Alexander van Steenderen, wethouder Stadspromotie.

Jonge Ambtenaar van het Jaar

De Jonge Ambtenaar van het Jaar maakt het verschil in de veranderende overheid. Hij of zij is een verbinder met creatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en uitdagingen. “Deze verkiezing past bij Schiedam. Bij onze ontwikkeling naar netwerk¬organisatie. Bij ons streven om vraagstukken samen met de stad aan te pakken op een manier passend bij het vraagstuk en de bewoners. Wat ook vraagt om creativiteit”, vervolgt Van Steenderen. “Extra leuk is dat een van onze eigen collega’s ook in de race was voor deze titel.” Tijdens het verkiezingsfeest donderdag 21 januari wordt in Theater aan de Schie bepaald wie Jonge Ambtenaar van het Jaar 2016 is.

Walkshops

De jaarlijks terugkerende Jonge Ambtenaren Dag is dé ontmoetingsplek voor jonge ambtenaren. Tijdens deze inspirerende dag dagen zij zichzelf en elkaar uit, verbreden zij hun kennis, bespreken zij ontwikkelingsvraagstukken en vergroten zij hun netwerk. Naast het inhoudelijke programma – dat de Jonge Ambtenaren Dag zelf samenstelt – heeft Schiedam de kans om unieke plekken en kenmerken van zichzelf te laten zien. “Met walkshops en excursies maakt de jonge ambtenaar al lopend door Schiedam kennis met verschillende Schiedamse initiatieven en de Schiedamse maakindustrie, zoals PopUpTv, De Erker en Nolet Distillery.

Natuurlijk is ons streven dat deze jonge ambtenaren zo enthousiast zijn over wat ze zien en ervaren dat ze nog eens kiezen voor Schiedam. Als bezoeker of – en dat zou helemaal mooi zijn – als bewoner”, besluit Alexander enthousiast.

Presentatie: Bart Dane
Camera: Mari Cruz Prisuelos en Sharon Markx
Regie: Natanja Rorije
Geluid: Rob van der Gaag
Montage: Matthijs Rorije

 

Advertentie