Presentatie heruitgave De geschiedenis van Schiedam

De heruitgave van 'De geschiedenis van Schiedam' werd op vrijdag 19 juni 2015 gepresenteerd in de ruïne van Schiedam, het kasteel van Mathenesse. Burgemeester Cor Lamers nam het eerste exemplaar in ontvangst en PopUpTv was er bij.

Ter gelegenheid van het 700 jarig bestaan van Schiedam verscheen in 1975 het boek 'De Geschiedenis van Schiedam', geschreven door toenmalig gemeentearchivaris Guus van der Feijst.

Het boek is al jaren uitverkocht, maar er blijft nog steeds vraag naar. Daarom, en om de in 2012 overleden Van der Feijst te eren, is besloten tot een heruitgave. Deze tweede – hier en daar licht gewijzigde - druk werd op vrijdag 19 juni 2015 gepresenteerd in de ruïne van Schiedam, het kasteel van Mathenesse. Er is immers geen ander bouwwerk dat zó verbonden is met de Schiedamse geschiedenis als 'het huis van Aleida'!

Het boek is verkrijgbaar bij boekhandel Post Scriptum in het Hof van Spaland, en bij de Historische Vereniging Schiedam aan de Hoogstraat 74-A. Deze uitgave van Stichting Musis kwam tot stand in samenwerking met de gemeente Schiedam, de Stichting Fonds Historische Publicaties Schiedam, Stichting De Groot Fonds en Stichting Gemeenschapsfonds Schiedam

Advertentie