Presentatie tweede boek Rick de Reiziger

Over het eerste boek deed Yvette Kars lang, dit tweede boek schreef ze in een half jaar. De communicatiemedewerkster en moeder heeft veel plezier in het schrijven, wat ze haar creatieve uitlaatklep noemt. Ze is een beetje beduusd van alle aandacht. PopUpTv was bij de presentatie.

Rick is eigenlijk een heel gewone jongen. Zeven jaar oud, enig kind en woont samen met zijn ouders in hartje Rotterdam. Net als zijn beste vriend Sjors.

Op zijn 8e verjaardag krijgt Rick van zijn tante Carolien een wereldbol cadeau. Wat hij niet weet is dat deze bol Aart heet en magische krachten bezit.

Als Rick de dag na zijn verjaardag van zijn ouders te horen krijgt dat ze naar Gelderland gaan verhuizen is hij boos en ontroostbaar. Een ver en onbekend land, waar hij niemand kent én waar hij de taal niet van spreekt. Bovendien moet hij al zijn vrienden achterlaten in Rotterdam. Huilend vlucht hij naar zijn kamer.

Op dat moment geeft Aart zijn geheim prijs. Hij blijkt een 'levende' wereldbol te zijn met magische krachten die Rick daarheen kan brengen waar hij maar wil. Hij neemt Rick mee op een reis door Nederland en laat hem zien dat niet alles altijd is wat het lijkt....
Interview: Matthijs Rorije
Camera en montage: Milo van der Wielen

 

Advertentie