Prijsuitreiking Kidsbouwdorp Schiedam 2015 week 1

Dit jaar is het bouwthema van het KidsBouwdorp 'Liduina', de Schiedamse heilige die leefde rond 1400. De kinderen bouwen hun eigen 'heilige huisje'. Van 13 juli tot en met 7 augustus laten in totaal zo'n 350 kinderen hun creativiteit de vrije loop. Aan het eind van elke week bepaalt een jury wie de beker wint.

Wethouder Gouweleeuw: "Het gaat er vooral om dat de kinderen plezier hebben en lekker de hele dag buiten bezig zijn. Zo maken ze spelenderwijs kennis met techniek en strijden ze om de prijs voor de mooiste creatie!"

Het KidsBouwdorp is een van de leuke dingen die je ook met een smalle beurs tijdens de zomervakantie in Schiedam kunt doen. "Door de inzet van professionele en vrijwillige begeleiders en met bijdragen van sponsors en de gemeente, hebben ook kinderen die niet op vakantie gaan een hele fijne week in onze stad", aldus de burgemeester.

Het KidsBouwdorp is in 2011 opgezet door een groep vrijwilligers. Het is neergestreken in het Beatrixpark tussen de kinderboerderij en de speeltuin Fort Drakensteijn. Deelname kost 1 euro per dag. Meer weten? www.kidsbouwdorp.nl

Camera: Art Stoop en Rob van der Gaag
Montage: Matthijs Rorije

Advertentie