Project ZomerOndernemer van start

Vandaag, maandag 13 juli 2015, starten 21 jongeren in de regio Rotterdam een eigen bedrijf. Ze doen mee aan project ZomerOndernemer. Ze krijgen startkapitaal en worden bijgestaan door coaches, zakenvrienden en de Rabobank. Met een goed idee en veel enthousiasme kan dit voor hen het begin zijn van een succesvolle carrière.

Vandaag starten de jongeren bij de Kroepoekfabriek in Vlaardingen met een actiegerichte driedaagse training waarin de algemene ondernemersvaardigheden centraal staan. Geen studieboeken maar praktische oefeningen en leren kansen te benutten, klanten benaderen en problemen oplossen. Na de trainingsdagen gaan ze echt aan de slag met hun idee. Ze worden dan door hun coach gevolgd.

Terugkommiddagen
Wekelijks is er een terugkommiddag bij een lokale ondernemer die vertelt over zijn ondernemers-ervaringen. De ZomerOndernemers zijn te gast bij Hatenboer-Water in Schiedam, Café BRLN in Vlaardingen, De Rotterdam in Rotterdam en Maximum in Capelle aan den IJssel. Tijdens de terugkommiddagen krijgen de jongeren interessante workshops. Zoals administratie door Facet Accountants & Adviseurs, marketing en social media van Roos & van de Werk, balans lezen door B&P Performance Group en financiën door Rabobank Rotterdam. Ook krijgen ze allemaal een persoonlijk adviesgesprek over hun boekhouding met B&P Performance Group.

Zakenvrienden
Naast alle interessante tips die de ZomerOndernemers krijgen tijdens de training, bedrijfsbezoeken en workshops kunnen ze ook met hun ondernemersvragen terecht bij hun persoonlijke zakenvriend. Meer dan 20 ervaren ondernemers uit de regio Rotterdam zijn bereid met hun kennis en ervaring de jongeren op weg te helpen.

Feestelijke afsluiting
Op 19 augustus wordt het project afgesloten met een ZomerOndernemersmarkt waar de jongeren tussen 14 en 19 uur hun bedrijven presenteren. Belangstellenden zijn van harte welkom. Op www.zomerondernemer.nl wordt binnenkort bekend gemaakt waar de markt gehouden wordt. Woensdagavond 19 augustus wordt het project feestelijk afgesloten met het uitreiken van de certificaten en een prijsuitreiking. Een van de juryleden is Richard van Deventer van Skycap. Skycap won in 2014 de finale van The Next Entrepreneur als meest vernieuwende starter.

Het idee ZomerOndernemer komt uit Zweden en is het afgelopen jaren succesvol uitgevoerd in Flevoland, Amstelland, Zwolle en het Groene Hart. Deze zomer start het project in acht regio's in Nederland, waaronder Rotterdam. Afgelopen jaren heeft een aantal nieuwe bedrijven opgeleverd en ook dit jaar zijn de verwachtingen hooggespannen. Er zijn plannen voor: webshops, een fashionstore, Game-events, sieraden en accessoires en videoproducties.

Meer informatie? Kijk op www.zomerondernemer.nl en volg ons op Facebook: ZomerOndernemer Rotterdam en Twitter: @ZomerOndnRdam

Interviews: Matthijs Rorije
Camera en montage: Simone Breetveld

Advertentie