Bikkels trainen voor de Branderszwemtocht 2014

Tijdens de Brandersfeesten wordt op zaterdag 27 september 2014 van 11.00 uur tot 13.00 uur een 3 kilometer lange zwemtocht gehouden in de havens van Schiedam.
Vier zwemmers testen het parcours alvast op de koudste dag van de zomer en PopUpTv was er bij!

De zwemmers beginnen op 27 september aan een unieke en historische wedstrijd. De start is bij Nolet waar al sinds jaar en dag o.a. de befaamde Ketel 1 jenever geproduceerd wordt. Vervolgens zwemt men via de Nieuwe haven naar de korte haven, daarna vervolgt men de route linksaf via de Schie . Uiteindelijk komt men na 3 kilometer aan voorbij Molen de Vrijheid aan de Noordvest, waar de finish is. Dit is de locatie waar de firma Herman Jansen al jaren lang o.a. de Notaris jenever produceert.

Deze zwemtocht is historisch omdat deze exact 101 jaar geleden voor het laatst werd gehouden als festiviteit ter ere van het 100-jarig jubileum van de onafhankelijkheid van het Koninkrijk der Nederlanden.

Er mogen maximaal 300 getrainde zwemmers aan deelnemen. Het dragen van een wetsuit wordt geadviseerd bij een temperatuur onder 16 gr. (per e-mail worden de zwemmers enkele dagen voor tijd geïnformeerd over de actuele watertemperatuur).

De inschrijfkosten zijn € 11,00 euro. Hiervoor krijgt men na afloop ook een herdenkingsmedaille. De deelnemers zullen worden begeleid door erkende instanties.
Interview en montage: Matthijs Rorije
Camera Rob van der Gaag & Matthijs Rorije
http://www.popuptv.nl

Advertentie