Reportage opening expositie Moving Elegance bij Galerie Jacques Tange

Fotograaf Paul de Graaff exposeert zijn serie Moving Elegance bij Galerie Jacques Tange.
Gisteren was de opening en PopUpTv was erbij en sprak met Jacques Tange, Paul de Graaff, Stedelijk Museum directeur Deirdre Carasso en een familielid van Paul.  

Paul de Graaff brengt in Moving Elegance een hommage aan het vrouwelijk lichaam in haar puurste vorm. Elegantie, sensualiteit en beweging spatten van de foto’s af en betoveren de kijker keer op keer.

Door Paul’s ogen wordt alles mooier, de fotograaf spreekt door zijn camera. Zijn foto’s zijn no-nonsense en puur. Prachtig door hun esthetische eenvoud maar tegelijkertijd in staat om een wereld aan vragen op te roepen.

Licht is een belangrijk element in Paul’s werk. Het daglicht waarmee hij het liefst werkt, vangt hij prachtig op het gezicht of op het lichaam van zijn modellen.
Moving Elegance toont onder andere twee series waarin licht-donkercontrasten centraal staan. Disparu komt tot stand na een turbulente periode in Paul’s leven: na een paar maanden van donkere- en zwarte kleuren in zijn foto’s besluit hij meer aandacht te besteden aan lichtere werken met zijn serie Retrouver.

Van esthetisch naakt tot de schoonheid van het licht dat op een gezicht valt, en van fashion editorials tot urban photography: in het atelier van Schiedamse kunstenaar Jacques Tange is het veelzijdige, kleurrijke en dramatische oeuvre van Paul de Graaff vanaf zondag 27 mei te zien.


Paul de Graaff x Moving Elegance
Curator: Eline de Graaf


Te zien van zondag 27 mei met zondag 1 juli
Openingstijden vrij-za-zondag van 13 tm 17 uur
En op afspraak tel: 06-24675197
Galerie Jacques Tange
Grote Markt 6-A
3111 NJ Schiedam
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.jacquestange.com

Advertentie