Schiedamse Nina op Lombok kan hulp goed gebruiken na verwoestende aardbevingen

De Schiedamse Nina Beijen woont momenteel op het Indonesische eiland Lombok, dat zondag werd getroffen door een verwoestende aardbeving en daarna nog vele naschokken kreeg te verwerken. De 25-jarige onderneemster helpt mee met lokale organisaties om de eerste nood te lenigen van de vele honderden mensen die dakloos zijn geworden.

Inmiddels heeft Nina ook een crowdfunding-actie opgezet. Er is dringend behoefte aan medicijnen, dekens, warme kleding en voedsel. Het noorden van Lombok, waar het epicentrum van de aardbeving was, is hoger gelegen en 's nachts koelt het daar behoorlijk af. Vele Indonesiƫrs in het noorden hebben geen huis meer om te slapen of in te koken. Door de aardbeving zijn vele huizen ingestort of niet meer veilig bewoonbaar. Ook is er angst voor naschokken en een tsunami. De chaos is groot op Lombok.

Nina Beijen werkt sinds april dit jaar op dit eiland. Zij heeft een reisbureau opgezet om toeristen naar het prachtige Lombok en Gili te trekken. De meeste toeristen proberen echter nu een veiliger heenkomen te vinden.
Woensdag gaat de Schiedamse, die vloeiend Indonesisch spreekt, samen met haar groep lokale gidsen naar het noorden van Lombok. Met het geld dat zij ophaalt, koopt ze zoveel mogelijk goederen waaraan behoefte is. Van haar Schiedamse familie en vriendengroep stroomt het geld binnen. Zo kan vanuit Schiedam toch een beetje hulp worden geboden aan de getroffen mensen daar.

Een aantal Schiedamse jongeren steunen haar door een Facebook pagina op te zetten en te verspreiden.

Geld storten kan op NL79ABNA0589327100 ten name van N.M. Beijen, onder vermelding van 'aardbeving'.

Dit is de facebookpagina:
https://www.facebook.com/GoIndo.Noodhulp/

Advertentie