Servicepunt Vrijwilligers Schiedam gaat de wijken in!

Volgende week is de opening van maar liefst vier locaties van het Servicepunt Vrijwilligerswerk Schiedam. PopUpTv ging alvast langs bij drie locaties!

Het Servicepunt Vrijwilligers Schiedam biedt vrijwilligers, samen met organisaties die met vrijwilligers werken, ondersteuning op maat. Om hieraan nog beter invulling te geven gaat het Servicepunt Vrijwilligers de wijken in. Gedurende de tweede week van september viert het Servicepunt de opening van de nieuwe hoofdlocatie in het centrum en drie nieuwe, extra locaties in verschillende wijken van de stad.
In verband met de nieuwe opzet van het Servicepunt zijn er maar liefst vier openingsfeestjes op rij: op maandag 7 september vindt de gezamenlijke opening plaats van de hoofdlocatie van het Servicepunt en Tha New Generation en de herstart van de Bewonersvereniging Schiedam Centrum. Op dinsdag 8 september opent de nieuwe locatie in Schiedam Oost, op woensdag 9 september opent de nieuwe locatie voor de wijken West en Nieuwland en tenslotte wordt op donderdag 10 september het nieuwe servicepunt in Schiedam Noord officieel geopend. Alle Schiedammers zijn van harte uitgenodigd!

Voorheen was het Servicepunt Vrijwilligers Schiedam gevestigd in de bibliotheek aan het Stadserf. Toen deze verhuisde naar de Korenbeurs was het servicepunt genoodzaakt een nieuwe locatie te zoeken. Deze vond zij bij Bewonersvereniging Schiedam Centrum (BVSC). Sinds 1 juni jl. delen de twee organisaties het pand aan de Hoogstraat 71A. Het jongerenproject Tha New Generation, dat sinds kort ook een nieuw thuis heeft op de Hoogstraat (nummer 93), sluit aan bij de gezamenlijke opening op maandag 7 september a.s. van 16 uur tot 18 uur. Wethouder Patricia van Aaken zal hier, samen met een vrijwilliger, het nieuwe Servicepunt Vrijwilligers Schiedam officieel openen. Daarna is er een gezellige borrel met live-muziek, een dj, een hapje en een drankje.

Nieuwe structuur: de wijken in
Sinds 1 september kunnen Schiedammers die vrijwilligerswerk (willen) doen of hier vragen over hebben, evenals organisaties die werken met vrijwilligers, ook terecht in Schiedam Oost, Noord en West/Nieuwland. Schiedam kent veel betrokken inwoners die zich vrijwillig inzetten voor de samenleving, voor elkaar of voor een maatschappelijk doel. Vrijwilligerswerk is het cement van de Schiedamse samenleving en het belang ervan zal in de komende jaren alleen maar toenemen. Het Servicepunt Vrijwilligers Schiedam wil op een professionele wijze werken aan een leefbare samenleving en mensen uitdagen maximaal sociaal actief te zijn.

Werken vanuit de wijk zorgt voor veel meer persoonlijk contact met bewoners en organisaties. Bovendien wil het Servicepunt Vrijwilligers Schiedam samen met andere (wijk)organisaties, denk aan WOT, Buurtkracht, The New Generation, Seniorenwelzijn, SWS Welzijn, BVSC en andere bewonersorganisaties en wijkcentra, meer specifieke doelgroepen bereiken zoals jongeren en eenzame bewoners. Naast de hoofdlocatie, midden in het centrum van de stad, is het Servicepunt Vrijwilligers Schiedam nu gevestigd in Wijkcentrum Dreesplein (Schiedam West/Nieuwland), Wijkcentrum Oost (Schiedam Oost/Zuid) en het activiteitencentrum van de Van Beethovenflat in Schiedam Noord. Er is gekozen voor deze wijken en locaties omdat het servicepunt juist daar wil zijn waar veel natuurlijke inloop van wijkbewoners is.

Feestelijke openingsweek
Iedereen is uitnodigd voor de opening van de nieuwe locaties van het Servicepunt Vrijwilligers. Wij trakteren! Tot dan!

MAANDAG 7 SEPTEMBER 2015
16.00 – 18.00 uur
OPENING HOOFDLOCATIE SCHIEDAM CENTRUM
door wethouder Patricia van Aaken
In samenwerking met: Bewonersvereniging Schiedam Centrum (BVSC)
en Tha New Generation

DINSDAG 8 SEPTEMBER 2015
OPENING LOCATIE SCHIEDAM OOST
16.00 – 18.00 uur
Boerhaavelaan 79, Schiedam
In samenwerking met: Loket Oost en SWS Welzijn

WOENSDAG 9 SEPTEMBER 2015
OPENING LOCATIE SCHIEDAM WEST/NIEUWLAND
16.00 – 18.00 uur
Dr. Willem Dreesplein 2, Schiedam
In samenwerking met: SWS Welzijn en Klant Contact Groep

DONDERDAG 10 SEPTEMBER 2015
OPENING LOCATIE SCHIEDAM NOORD
16.00 – 18.00 uur
Van Beethovenplein 161, Schiedam
In samenwerking met: Activiteitenruimte Van Beethovenplein

Interviews: Matthijs Rorije
Camera en montage: Simone Breetveld

Advertentie